Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 4,53 ευρώ η μετοχή και στα 4,47 ευρώ το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας – Αναμένονται ισχυρές πιέσεις προσεχώς λόγω αθρόων πωλήσεων δικαιωμάτων

  Στα 4,53 ευρώ η μετοχή και στα 4,47 ευρώ το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας – Αναμένονται ισχυρές πιέσεις προσεχώς λόγω αθρόων πωλήσεων δικαιωμάτων
Στα 4,53 ευρώ έχει καθοριστεί η νέα αναπροσαρμοσμένη μετά το reverse split μετοχή της Εθνικής τράπεζας και μετά την αποκοπή του δικαιώματος ενώ η τιμή του δικαιώματος καθορίζεται στα 4,47 ευρώ.
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για την μετοχή και το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι αύριο 30 Μάιου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής καθώς και το δικαίωμα.
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων είναι 30 Μάιου με 7 Ιουνίου ενώ στις 13 Ιουνίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου.
Για την αμκ των 9,75 δισεκ. ευρώ θα εκδοθούν 2,274 δισεκ. μετοχές με τιμή διάθεσης 4,29 ευρώ.
Με δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, συνολικά κατέχουν 13% θα πωλήσουν τα δικαιώματα τους πιέζοντας σημαντικά τις τιμές προσεχώς.
Παράλληλα και οι μικροεπενδυτές δεν φαίνεται στην πλειοψηφία τους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου οπότε και αυτοί θα πωλήσουν τα δικαιώματα τους.
Οι ξένοι επενδυτές επίσης είτε δεν θα τα ασκήσουν είτε θα πωλήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι τα νομικά πρόσωπα ξένοι και εγχώριοι κατέχουν το 35,5% της Εθνικής, οι ιδιώτες 45,8% και τα ασφαλιστικά Ταμεία 13,04%.
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα δικαιώματα της Εθνικής θα πιεστούν πολύ περισσότερο από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Alpha bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης