Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το δικαίωμα της Εθνικής έχει καταποντιστεί στην κυριολεξία έως -74% και ακόμη τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πουλήσει τα 15 με 16 εκατ δικαιώματα που κατέχουν – Μακράν η χειρότερη συμπεριφορά δικαιώματος σε αμκ

Το δικαίωμα της Εθνικής έχει καταποντιστεί στην κυριολεξία έως -74% και ακόμη τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πουλήσει τα 15 με 16 εκατ δικαιώματα που κατέχουν – Μακράν η χειρότερη συμπεριφορά δικαιώματος σε αμκ
Το δικαίωμα της Εθνικής τράπεζας έχει καταποντιστεί στην κυριολεξία.
Ξεκίνησε από τα 4,45 ευρώ και πλέον βρίσκεται στα 1,15 ευρώ που σημαίνει πτώση σε 2 μέρες -74%.
Δεν έχει υπάρξει χειρότερη έως τώρα συμπεριφορά δικαιώματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Το βασικότερο όμως είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν 15 με 16 εκατ δικαιώματα της Εθνικής δεν θα τα ασκήσουν και το βασικό σενάριο είναι να τα πωλήσουν.
Αν αυτό συμβεί η πίεση που θα ασκηθεί θα αυξηθεί περαιτέρω.
Να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν το 13% της Εθνικής και θα βρεθούν με το 2% μετά την αμκ ενώ το ΙΚΑ προ της αύξησης κατέχει το 1,6% και το ΤΣΜΕΔΕ στο 0,5% με 0,6%.
Και ενώ η συμπεριφορά του δικαιώματος της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής είναι απογοητευτική η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται οριακά υψηλότερα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου στα 4,64 ευρώ από 4,29 ευρώ που είναι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.
Προφανώς γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η μετοχή ώστε να μην πέσει κάτω από την τιμή εισαγωγής, εξέλιξη που θα λειτουργούσε άκρως αποτρεπτικά στην αύξηση κεφαλαίου.
Η συμπεριφορά του δικαιώματος, όμως πρέπει να τονιστεί ήταν και είναι απόλυτα αναμενόμενη.
Με βάση την λογική οι νέοι επενδυτές που θα τοποθετηθούν στην αύξηση και δεν έχουν μετοχές θα αγοράσουν προς το τέλος της διαπραγμάτευσης για να τα αγοράσουν όσο το δυνατό φθηνότερα.
Με βάση την κοινή λογική αν κάποιος επενδυτής δεν έχει μετοχές και δεν έχει δικαιώματα αλλά παρ΄ όλα αυτά θέλει να συμμετάσχει στην αμκ πρέπει να περιμένει να υποχωρήσει το δικαίωμα ώστε να επωμιστεί το μικρότερο βάρος από την αγορά τους.
Αποτελεί κλασσική τακτική παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης