Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπαίτιος της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα είναι ο Σαμαράς λόγω των άστοχων και απαράδεκτων χειρισμών στην ΕΡΤ – Ο Βενιζέλος ήταν πολιτικά νεκρός και με οβιδιακούς μετασχηματισμούς, θέλει να αναστηθεί - Ο Κουβέλης της μικροπολιτικής αριστεράς

 Υπαίτιος της  πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα είναι ο Σαμαράς λόγω των άστοχων και απαράδεκτων χειρισμών στην ΕΡΤ – Ο Βενιζέλος ήταν πολιτικά νεκρός και με οβιδιακούς μετασχηματισμούς, θέλει να αναστηθεί - Ο Κουβέλης της μικροπολιτικής αριστεράς
Ας ειπωθούν τα πράγματα ως έχουν χωρίς ωραιοποιήσεις;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την πολιτική κρίση στην Ελλάδα;
Με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παρασύρθηκε από συμβούλους και έκλεισε την ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή ήταν 100% λάθος καθώς πυροδότησε πολιτική κρίση αλλά ταυτόχρονα εκ των προτέρων πολλοί και ορθά είχαν επισημάνει ότι η ΕΡΤ έπρεπε να μείνει ανοικτή και να συντελεστούν όλες οι απαραίτητες και επιβεβλημένες αλλαγές με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς έκαναν λάθος υπολογισμούς και αυτό αποδεικνύεται από την ροή των εξελίξεων.
Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι η κυβέρνηση από τρικομματική μετεξελίσσεται σε δικομματική με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ το οποίο με οβιδιακούς μετασχηματισμούς και μεταμορφώσεις άλλοτε είναι από εδώ άλλοτε από εκεί.
Μπορεί κανείς να λησμονήσει τις δηλώσεις Βενιζέλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ ότι «Φώτη προχώρα και εγώ σε στηρίζω» και την ίδια μέρα λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε υποστηρικτής της κυβέρνησης στέλνοντας μήνυμα στον Κουβέλη να αλλάξει άποψη.
Το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά ήταν νεκρό κόμμα καταδικασμένο στο 5% και ο Βενιζέλος κατανοώντας ότι αν πήγαινε η χώρα σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα συντριβόταν χωρίς καμία αμφιβολία.
Το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης είναι πολύ υψηλό στο ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ της εκλογικής συντριβής και της παραμονής στην εξουσία και στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος επέλεξε την εξουσία.
Η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης αποδείχθηκαν λίγοι.
Σε μια χώρα των 1,4 εκατ. ανέργων η ΔΗΜΑΡ σήκωσε το λάβαρο της επαναστάσεως για 2650 εργαζομένους στην ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αξίζουν εργασία χωρίς αμφιβολία αλλά η ΔΗΜΑΡ η Δημοκρατική Αριστερά λειτούργησε με μικροκομματικά κριτήρια.
Η στάση της ΔΗΜΑΡ με πολιτικούς όρους ήταν απαράδεκτη.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου το ΠΑΣΟΚ μένει στην εξουσία για να αυτοσυντηρηθεί, πιστεύει κανείς ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν στην εξουσία;
Μπορεί το δικομματικό κυβερνητικό σχήμα να παραμείνει στην εξουσία στηριζόμενο σε ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές;
Ας μην τρέφονται αυταπάτες.
Στην πρώτη κρίση, ή αν από θαύμα το ΠΑΣΟΚ ενισχυθεί δημοσκοπικά θα το παίξει ο σκληρός….της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης