Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά από 39 χρόνια σκληρότατης αντιπαράθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν – Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κράμα του παλαιού (κρατισμός, συνδικαλιστές) με το νέο που έχει πάψει να είναι σοσιαλιστικό και έχει εξελιχθεί σε μικρό κεντρώο κόμμα

Μετά από 39 χρόνια σκληρότατης αντιπαράθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν – Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κράμα του παλαιού (κρατισμός, συνδικαλιστές) με το νέο που έχει πάψει να είναι σοσιαλιστικό και έχει εξελιχθεί σε μικρό κεντρώο κόμμα
Μετά από 39 χρόνια σκληρότατης αντιπαράθεσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από 39 χρόνια εναλλαγών στην κυβέρνηση αυτά τα δύο κόμματα εξουσίας συγκυβερνούν υπό την ομπρέλα της Τρόικα και με αντίπαλο δέος την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια και η ΝΔ δεν είναι η παλαιά Δεξιά παράταξη, αποτελεί ένα φιλελεύθερο μόρφωμα που έχει απεμπολήσει τις ρίζες και τις παραδόσεις της και δεν είναι τυχαίο ότι από 45% βρίσκεται στο 22-25% και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται διεισδύοντας επιθετικά στην εκλογική βάση της ΝΔ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν τα κόμματα του παρελθόντος που κυβέρνησαν διαδοχικά την Ελλάδα αλλά έχουν μετεξελιχθεί σε μηχανισμούς διαχείρισης της εξουσίας.
Η επιχειρηματολογία ότι εμπρός το κοινό συμφέρον που είναι η διάσωση της Ελλάδος και της οικονομίας δεν μπορεί να υπερτερεί το κομματικό συμφέρον είναι ορθό μεν και ταυτόχρονα προσχηματικό.
Ορθό γιατί όντως τα κόμματα πρέπει να τοποθετούν το γενικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και προσχηματικό γιατί ταυτόχρονα αυτοαναιρούνται ως κομματικοί σχηματισμοί.
Δηλαδή τι θα πει η ηγεσία της ΝΔ ή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον ψηφοφόρο τους, ψηφίστε μας για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αυτοπαγιδεύθηκαν και η εξέλιξη αυτή θα φανεί πολύ γρήγορα.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρουν να κυβερνήσουν επί μακρόν.
Η ΝΔ υπό το βάρος της δομικής αλλοίωσης της ταυτότητας του κόμματος σε μηχανισμό διαχείρισης εξουσίας και το ΠΑΣΟΚ υπό το βάρος Βενιζέλου και λοιπών αντικρουόμενων δυνάμεων, δεν θα κρατηθούν πολύ στην εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπεί κάτι νέο εκπροσωπεί κάτι μικρό.
Το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία έχει ακόμη πολύ κακή φήμη, το κόμμα που έφερε την Τρόικα στην Ελλάδα.
Το ΔΝΤ από ένα απρόσωπο και σκληροπυρηνικό ταμείο έχει εξελιχθεί σε ένα λογικό φορέα απόψεων και προτάσεων μέσα στην Τρόικα και στην κοινωνία το κακό ΔΝΤ…δεν είναι και τόσο κακό.
Όμως όλα αυτά δεν αναιρούν την ουσία.
Το ΠΑΣΟΚ η καρικατούρα του σοσιαλισμού του χθες επανέρχεται στην εξουσία, τοποθετώντας πρόσωπα και αποκτώντας εξουσία εκ νέου.
Η ΝΔ συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ διατηρείται στην εξουσία κερδίζοντας μόνο χρόνο.
Δεν θα κερδίσει εκλογική πελατεία συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ που ακόμη διατηρεί συνδικαλιστές και παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι θνησιγενές, αβέβαιο και το κυριότερο ανίσχυρο.
Όσοι ελπίζουν για κάτι διαφορετικό απλά θα διαψευστούν.
Οι πολίτες να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης