Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να ξεμπλοκάρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ – Θετικές οι πρωτοβουλίες Μελισσανίδη – Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική και επιχειρηματική αβεβαιότητα

  Η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να ξεμπλοκάρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ – Θετικές οι πρωτοβουλίες Μελισσανίδη – Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική και επιχειρηματική αβεβαιότητα
Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει ώστε να ξεμπλοκάρει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Είναι αδιανόητο, ένα επενδυτικό σχήμα η Emma Delta και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης να έχουν υποβάλλει μια προσφορά 652 εκατ ευρώ και ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει.
Οι επιπλοκές και εμπλοκές που υπήρχαν φαίνεται ότι θα ξεπεραστούν, η Emma Delta θα καταστεί βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ και η Κυβέρνηση θα έχει κλείσει ένα ανοικτό μέτωπο στο επιχειρείν που δεν χρειαζόταν.
Ο Δ. Μελισσανίδης λόγω των άριστων σχέσεων που διαθέτει με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να είχε λύσει το πρόβλημα της εμπλοκής αλλά είναι γεγονός ότι ακολούθησε επιχειρηματικές πρακτικές η Emma ως επενδυτής, ο ΟΠΑΠ ως ο στρατηγικός στόχος και η Intralot το «αντίπαλο δέος».
Η υπόθεση του ΟΠΑΠ πρέπει να κλείσει γιατί εντείνει την αρνητική εικόνα στην οικονομία και στην χρηματιστηριακή αγορά.
Πριν την πολιτική κρίση ήταν ξεκάθαρο ότι καλλιεργούνταν υψηλές προσδοκίες στην αγορά.
Πριν την εμπλοκή σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραφε αξιόλογα κέρδη.
Πριν την υποβάθμιση σε αναδυόμενη αγορά το ελληνικό χρηματιστήριο προσέλκυε ξένο ενδιαφέρον.
Πριν την επίσημη έναρξη των αμκ των τραπεζών το θετικό momentum στο χρηματιστήριο ήταν ισχυρό.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί στην πολιτική και επιχειρηματική αβεβαιότητα και αυτή η αβεβαιότητα πρέπει να εκλείψει.
Ωστόσο πρέπει να δούμε πολύ καθαρά την προοπτική της αγοράς.
Σε πολιτικό επίπεδο, δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η δικομματική κυβέρνηση θα μακροημερεύσει. Δεν υπάρχουν ενδείξεις και ότι θα πέσει αλλά δεν εμπνέει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Προσέξτε όχι η οικονομική πολιτική αλλά το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση έχει δραστικά μειωθεί δεν αποτελεί βασικό ούτε καν εναλλακτικό σενάριο τουλάχιστον έως τις γερμανικές εκλογές.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο, το γεγονός ότι ιδιωτικοποιήσεις πάγωσαν είχε συνέπειες.
Όμως οι ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιούνται εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να είναι επιτυχημένες.
Η υποβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς, δεν μπορεί να αλλάξει θα αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό μειονέκτημα.
Οι αμκ των τραπεζών ολοκληρώθηκαν αλλά φαίνεται ότι τα warrants θα αποτελούν το νέο βαρίδι καθώς οι τιμές εξάσκησης των warrants θα κρατούν στάσιμες τις αποτιμήσεις.
Το βασικό σενάριο είναι πλέον το χρηματιστήριο να κινηθεί μεταξύ 750 με 950 μονάδων.
Μόνος τρόπος για να αλλάξει το κλίμα δεν θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά ένα μεγάλο haircut στο χρέος θα βοηθούσε πολύ την οικονομία και θα ήταν ο καταλύτης για ένα μεγάλο ράλι στο χρηματιστήριο.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης