Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Ήπια η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μέχρι το 2016 - Δεν θα ξεπεράσει το 1,5% - Δηλώνει neutral για τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Δεν αποκλείεται νέος γύρος φθηνών 3ετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ

Goldman Sachs: Ήπια η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μέχρι το 2016 - Δεν θα ξεπεράσει το 1,5% - Δηλώνει neutral για τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Δεν αποκλείεται νέος γύρος φθηνών 3ετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ
Την επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη προβλέπει για το επόμενο έτος, 2014, με τη σειρά της και η Goldman Sachs, ένας ακόμη διεθνής οίκος που αναμένει το τέλος της ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας προς τα τέλη του 2013.
"Η Ευρωζώνη θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης κατά το τρέχον έτος, αλλά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το επόμενο έτος", σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, στη νέα 26σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Short Rates Under Guidance", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eιδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, η ευρωπαϊκή οικονομία θα καταγράψει:
- Ύφεση -0,6% το 2013
- Ανάπτυξη 0,8% το 2014
- Ανάπτυξη 1,2% το 2015
- Ανάπτυξη 1,5% το 2016
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου, στη νέα αυτή έκθεσή τους, η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει σοβαρές ενδείξεις σταθεροποίησης, με ήπιους ρυθμούς.
Η Goldman Sachs επαναλαμβάνει και στη νέα αυτή έκθεσή της πως έχει ήδη διπλασιάσει την έκθεσή της στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η Ευρωζώνη κερδίζει σταδιακά ολοένα και περισσότερο momentum.
Eστιάζοντας ωστόσο στην πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, εξηγεί πως μετά από μια μακρά περιόδο συστάσεων για short τοποθετήσεις, δηλώνει πλέον neutral (ουδέτερη).
Ποια είναι όμως η άποψη της Goldman Sachs για τη δράση της ΕΚΤ; Οι αναλυτές του οίκου εξηγούν: Εάν η νέα δέσμευση της ΕΚΤ για τη μελλοντική καθοδήγηση (forward guidance) δεν αποδειχθεί αποτελεσματική και επαρκής για τις αγορές για τη διατήρηση της σταθερότητας, τότε δεν αποκλείεται νέα μείωση επιτοκίων ή ακόμη και ένας νέος γύρος χορήγησης φθηνών τριετών δανείων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες (LTROs).
Aναφερόμενος τέλος ο οίκος στον πολιτικό κίνδυνο που ενδεχομένως να ελλοχεύει στην Ευρωζώνη, διαμηνύει τα εξής: Η πολιτική σταθερότητα έχει κινδυνεύσει το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ωστόσο, σε καμία από τις τρεις αυτές χώρες δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης