Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Επενδυτές, αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές! Είναι εξαιρετικά φθηνές και άκρως ελκυστικές - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς - Η άνοδος των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί

JP Morgan: Επενδυτές, αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές! Είναι εξαιρετικά φθηνές και άκρως ελκυστικές - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς - Η άνοδος των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί
Την αισιοδοξία της για την πορεία των διεθνών αγορών εκφράζει η JP Morgan, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν επηρεάσει - και συνεχίζουν να επιδρούν - στα χρηματιστήρια.
"Παραμένουμε bullish (αισιόδοξοι) για την πορεία των αγορών", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Thomas Lee, κορυφαίος αναλυτής της JP Morgan.
Κατά τον Lee, οι διεθνείς αγορές εμφανίζουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου στο προσεχές διάστημα. "Όχι οι αγορές δεν είναι υπερτιμημένες" διαμηνύει χαρακτηριστικά ο ίδιος, απαντώντας σε όλους εκείνους που προειδοποιούν πως μετά τα νέα ιστορικά υψηλά, τα διεθνή χρηματιστήρια θα επιδοθούν σε μαζικό sell off.
"Kανένας στην επενδυτική κοινότητα δεν λέει... ήρθε η ώρα να φύγουμε από τις μετοχές!" σχολιάζει με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ο αναλυτής της JP Morgan.
"Δεν βλέπω πραγματικές αρκούδες (bears - απαισιόδοξες τάσεις) τη δεδομένη στιγμή στις αγορές", σπεύδει να σχολιάσει ταυτόχρονα ο αναλυτής.
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι της αισιοδοξίας αυτής του Lee;
Ο ίδιος εξηγεί:
- Η Ευρωζώνη έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο, αλλά για καλούς λόγους αυτή τη φορά.
Η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει και οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν εξαιρετικά φθηνές σε σχέση με τις αντίστοιχες αμερικανικές.
- ΗΠΑ και Ιαπωνία δεν βρίσκονται στην τρέχουσα συγκυρία αντιμέτωπες με σοβαρούς κινδύνους, ικανούς να οδηγήσουν σε πτωτική τροχιά τα χρηματιστήριά τους.
Τόσο η αμερικανική οικονομία, όσο και τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν τη συνέχιση της ανόδου στη Wall Street.
Το ίδιο ισχύει και στην Ιαπωνία.
- Η βελτίωση της κινεζικής οικονομίας είναι εμφανής.
Η πλειοψηφία των οικονομικών της μεγεθών εμφανίζει τάσεις ισχυροποίησης κατά το τελευταίο διάστημα: Αυτό αφορά τη μεταποιητική δραστηριότητα, τις εισαγωγές - εξαγωγές, τη βιομηχανική παραγωγή, καθώς και τη χορήγηση δανείων από την πλευρά των κινεζικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης