Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nέο haircut στο ελληνικό χρέος προβλέπουν μετά τις γερμανικές εκλογές Deutsche Welle και Frankfurter Allgemeine Zeitung - Θα είναι της τάξης του 60% - 63% ή ελάφρυνση κατά 146 δισ. - Handelsblatt: Θετική είδηση το πρωτογενές πλεόνασμα

Nέο haircut στο ελληνικό χρέος προβλέπουν μετά τις γερμανικές εκλογές Deutsche Welle και Frankfurter Allgemeine Zeitung - Θα είναι της τάξης του 60% - 63% ή ελάφρυνση κατά 146 δισ. - Handelsblatt: Θετική είδηση το πρωτογενές πλεόνασμα
Νέο haircut στο ελληνικό χρέος βλέπουν σύσσωμα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με τη Deutsche Welle αλλά και τη Frankfurter Allgemeine Zeitung να προειδοποιούν - εκ νέου - πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απλά θέμα χρόνου.
"Ενάμιση περίπου μήνα πριν τις γερμανικές εκλογές κορυφώνεται στη Γερμανία η δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα ή ακόμα και νέου haircut στο ελληνικό χρέος", αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
Όπως επισημαίνει, το δημοσίευμα του Spiegel που διέρρευσε εντός του σαββατοκύριακου και έκανε μνεία στην έκθεση της Bundesbank περί νέου δανείου προς την Ελλάδα, έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη γερμανική κυβέρνηση...
Κατά τη Deutsche Welle, σύμφωνα με το Frankfurt School of Finance and Management "για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα πρέπει να γίνει κούρεμα περίπου 60 με 63%, που σημαίνει μόνο για τη Γερμανία απώλειες 30 δισ. ευρώ".
Haircut 60- 63% στα δύο δάνεια που έχει λάβει επισήμως από την τρόικα η Ελλάδα αντιστοιχεί σε ελάφρυνση χρέους κατά 146,4 δισ. ευρώ περίπου.
Αναπόφευκτο όμως θεωρεί το νέο haircut στο ελληνικό χρέος και το European School of Management and Technology του Βερολίνου.
Την ίδια ώρα και η Frankfurter Allgemeine Zeitung κρίνει αναπόφευκτη τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Όπως τονίζει, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η συζήτηση για νέο haircut του ελληνικού χρέους σνεχίζεται, δεδομένου ότι το χρέος θα φθάσει στα τέλη του 2013 το 173% του ΑΕΠ.
"Οι Ευρωπαίοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στην Ελλάδα, αλλά μόνο ως ανταμοιβή για επιτυχίες στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής" σημειώνει την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
"H συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς", υποστηρίζει η Handelsblatt, επικαλούμενη τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως επισημαίνει "παρά την ύφεση, το υπουργείο Οικονομικών καταγράφει προόδους στην εξυγίανση των δημοσιονομικών".
Ταυτόχρονα η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει "θετική είδηση το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,6 δισ. ευρώ, στο οποίο, ωστόσο, δεν συνυπολογίζονται η αποπληρωμή του χρέους, οι ενισχύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και η συμβολή στα ασφαλιστικά ταμεία".

www.bajnkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης