Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αισιόδοξη η Deutsche Bank για το δολάριο και απαισιόδοξη για το ευρώ - Η μείωση του ρίσκου στην Eυρωζώνη δεν θα ωφελήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα - Στόχος τα 1,20 δολ.

Αισιόδοξη η Deutsche Bank για το δολάριο και απαισιόδοξη για το ευρώ - Η μείωση του ρίσκου στην Eυρωζώνη δεν θα ωφελήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα - Στόχος τα 1,20 δολ.
Στα 1,20 δολάρια βλέπει το ευρώ η Deutsche Bank, την ώρα που η κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να ομαλοποιείται.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, μέχρι τώρα οι επενδυτές επέλεγαν να διατηρήσουν τη ρευστότητα τους σε ευρώ αποφεύγοντας τις τοποθετήσεις υπό το φόβο των απωλειών.
Ωστόσο, η Deutsche Bank θεωρεί ότι η "πρόοδος των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση κατάρτισης σχεδίου για την έξοδο από την κρίση αναμένεται να είναι περιορισμένη μέχρι τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2013".
Παράλληλα, εκτιμά ότι η πορεία του ευρώ έχει αποσυνδεθεί από την αγορά ομολόγων, ειδικότερα όσον αφορά το εύρος των spread στις αγορές των περιφερειακών ομολόγων, το οποίο αποτέλεσε «κλειδί» για το ευρώ την τελευταία διετία.
H θέση της Deutsche bank  είναι σαφής:
Δηλώνουμε αισιόδοξοι (bullish) για το δολάριο και απαισιόδοξοι (bearish) για το ευρώ.
Mάλιστα για την άποψή της αυτή η Deutsche Bank επικαλείται δύο πολύ σοβαρούς, όπως υποστηρίζει, λόγους:
- Οι δράσεις των κεντρικών τραπεζών με αιχμή τη λήψη κυρίως αντισυμβατικών μέτρων. Όπως οι αναλυτές εξηγούν, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008, φέτος, ΕΚΤ και Fed θα αρχίσουν να διαφοροποιούνται - μεταξύ τους - όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους.
Κατά τη Deutsche Bank, το γεγονός πως η ΕΚΤ άνοιξε παράθυρο μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων σε αρνητικά επίπεδα δεν πρέπει να αγνοηθεί από τις αγορές.
- Η μείωση του ρίσκου στην Ευρωζώνη χαρακτηρίζεται αρνητική εξέλιξη - και όχι θετική - για την μετέπειτα πορεία του ενιαίου νομίσματος.
Όπως υποστηρίζει η Deutsche Bank, το μείζον ζήτημα της τελευταίας 5ετίας στην Ευρωζώνη, δεν ήταν η έλλειψη εισροής κεφαλαίων, αλλά αντίθετα η αναπροσαρμογή του ρίσκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης