Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

To Fortelus επιμένει αλλά Alpha και Eurobank λένε…θα φάει την σκόνη μας

  To Fortelus επιμένει αλλά Alpha και Eurobank λένε…θα φάει την σκόνη μας
Θα επιμείνει στις short θέσεις του το Fortelus σε Eurobank και Alpha bank σύμφωνα με αποχρώσες ενδείξεις.
To Βρετανικό hedge funds Fortelus Capital Management το οποίο έχει στενή συνεργασία με την Citigroup έχει ανοίξει μεγάλες short θέσεις στην Eurobank 1,6 εκατ μετοχές και στην Alpha bank εξίσου 1,63 εκατ μετοχές.....

Το www.bankingnews.gr είχε επισημάνει αφενός το γεγονός αυτό αφετέρου την ύπαρξη περίεργων χρηματιστηριακών κινήσεων από την Goldman Sachs και την Citigroup.
Όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι στήνεται κάποιο χρηματιστηριακό παιχνίδι ωστόσο Eurobank και Alpha bank φαίνεται ότι είναι προετοιμασμένες.
Οι κινήσεις των hedge funds έχουν ενεργοποιήσει αμυντικά αντανακλαστικά υποστηρίζει στέλεχος της Eurobank ενώ με νόημα τόσο η Eurobank όσο και η Alpha bank αναφέρουν ότι …θα φάνε την σκόνη μας.
Με βάση εκτενές ρεπορτάζ της προηγούμενης Παρασκευής τονιζόταν ότι το άνοιγμα short θέσεων του Fortelus σε Eurobank και Alpha bank κάτι υποκρύπτει ή κάτι σηματοδοτεί.
Σενάρια για deal μεταξύ των δύο τραπεζών που έχουν εκ νέου κυκλοφορήσει διαψεύδονται. To σενάριο για αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ ευρώ η Alpha bank επίσης το έχει διαψεύσει.
Είναι πιθανό το Fortelus να στηρίχθηκε στην φημολογία μεν αλλά ουσιαστικά να ποντάρει ότι θα έρθει νέα πτώση στις τράπεζες με επίκεντρο την Eurobank και την Alpha bank.
Το βέβαιο είναι ότι το Fortelus παίζει ένα ξεκάθαρο επενδυτικό παιχνίδι short και θα αποδειχθεί προσεχώς αν θα του βγει ή όχι….


Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης