Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Kληρώνει τον Οκτώβριο για το χρηματοδικό κενό της Ελλάδας για το 2014 - Σκληρές αναμένονται οι διαπραγματεύσεις - Με αυστηρές διαθέσεις έρχεται την επόμενη εβδομάδα η τρόικα στην Αθήνα

Citigroup: Kληρώνει τον Οκτώβριο για το χρηματοδικό κενό της Ελλάδας για το 2014 - Σκληρές αναμένονται οι διαπραγματεύσεις - Με αυστηρές διαθέσεις έρχεται την επόμενη εβδομάδα η τρόικα στην Αθήνα
Kαθοριστικό και μείζονος σημασίας για την Ελλάδα θα είναι το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου, προειδοποιεί η Citigroup, σε νέα, σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της.
"Το Eurogroup που θα διεξαχθεί στα μέσα του Οκτωβρίου θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Italy: Vote on Berlusconi’s Impeachment on 18 Sep", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως τονίζουν, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 14ης Οκτωβρίου θα συζητηθεί εκτενώς το ακανθώδες ζήτημα κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για το 2014.
Στόχος είναι να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού, ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Citigroup, οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες.
Ταυτόχρονα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διαμηνύει πως για την ώρα η προσοχή στρέφεται στην επικείμενη έλευση της τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, με το βλέμμα στην έναρξη της νέας, κρίσιμης αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε σε χθεσινή της έκθεση η Citigroup, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο της προώρης προσφυγής στις κάλπες.
Αποτιμώντας η Citigroup τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με αιχμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τονίζει: Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν τον κίνδυνο, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, να υπάρξει νίκη των αντιευρωπαϊκών - αντιμνημονιακών κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης