Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Στο -4,3% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 - Βέβαιη η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014 - Το διττό στοίχημα της ΕΚΤ για τη θωράκιση της Ευρωζώνης

Deutsche Bank: Στο -4,3% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 - Βέβαιη η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014 - Το διττό στοίχημα της ΕΚΤ για τη θωράκιση της Ευρωζώνης
Στο -4,3% τοποθετεί την ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το τρέχον έτος, 2013, η Deutsche Bank, παραμένοντας ωστόσο πιστή στις προβλέψεις της πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το επόμενο έτος.
"Η ύφεση της Ελλάδας θα λάβει τέλος το 2013. Το 2014 η ελληνική οικονομία θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, στην τελευταία 35σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Focus Europe - ECB reaction function(s)", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deutsche Bank, η Ελλάδα θα καταγράψει ύφεση -4,3% για το τρέχον έτος 2013, αλλά ανάπτυξη 0,8% για το επόμενο έτος, 2014.
Εστιάζοντας η γερμανική τράπεζα στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, στο σύνολό της, εκτιμά πως η πραγματική ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν θα έρθει, όσο παραμένει αδύναμη η βιομηχανική παραγωγή.
Αναφερόμενη στην επικείμενη δράση της ΕΚΤ, υποστηρίζει ότι για το προσεχές μέλλον δύο είναι οι βασικές προτεραιότητές της, τις οποίες καλείται να φέρει εις πέρας με επιτυχία.
Οι δύο πρωτεύοντες στόχοι είναι οι εξής:
- Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης της κατάστασης των assets των ευρωπαϊκών τραπεζών.
- Η επιτυχής και διαφανής διεξαγωγή του επόμενου γύρου των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ειδικά για τον πρώτο στόχο, η γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως η επίτευξή του θα ρίξει άμεσα φως σε ένα ακανθώδες ζήτημα για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τα πραγματικά ποσοστά των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης