Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: Από το 2014 η πραγματική ανάπτυξη της Ευρωζώνης - Αναγκαία η ανάσχεση της ανεργίας και η τόνωση των καταναλωτικών δαπανών - Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν δυναμική

Goldman Sachs: Από το 2014 η πραγματική ανάπτυξη της Ευρωζώνης - Αναγκαία η ανάσχεση της ανεργίας και η τόνωση των καταναλωτικών δαπανών - Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν δυναμική
Iσχυροποίηση της ανάκαμψης της Ευρωζώνης από το 2014 αναμένει η Goldman Sachs, όπως υποστηρίζει στην τελευταία 62σέλιδη έκθεσή της "Europe: Construction", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Πραγματοποιώντας η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, κατά τους τελευταίους 4 μήνες οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν καταγράψει αξιοσημείωτη άνοδο, στη σκιά της σταδιακής βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών που ανακοινώνονται στην Ευρωζώνη.
Όπως προβλέπει η Goldman Sachs, τόσο η ευρωπαϊκή οικονομία, όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να ισχυροποιούνται κατά τους προσεχείς μήνες.
Εστιάζοντας οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σε επιμέρους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάνει ειδική μνεία στην αγορά κατοικίας. Όπως σημειώνει, η οικοδομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παραμένει υποτονική, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει δυναμική για να ανακάμψει.
H Goldman Sachs κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ανεργίας στο σύνολο της Ευρώπης, υποστηρίζοντας πως η συνεχής άνοδός της μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας απευθύνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την ανάγκη ανάσχεσης της ανεργίας και τόνωσης της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Δραματική όμως μείωση διαπιστώνει η Goldman Sachs και στην πορεία των καταναλωτικών δαπανών για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για άμεση επίδραση των συνεπειών της κρίσης χρέους, η αμερικανική τράπεζα δηλώνει πως οι καταναλωτικές δαπάνες θα τονωθούν μόνο αν υπάρξει ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης