Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Bαριά ήττα για την Ευρωζώνη ο θρίαμβος της Merkel στις γερμανικές εκλογές - Τρεις λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη πρέπει να φοβάται μετά το αποτέλεσμα της γερμανικής κάλπης...

Bαριά ήττα για την Ευρωζώνη ο θρίαμβος της Merkel στις γερμανικές εκλογές - Τρεις λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη πρέπει να φοβάται μετά το αποτέλεσμα της γερμανικής κάλπης...
Βαριά ήττα για την Ευρωζώνη μπορεί να αποδειχθεί η θριαμβευτική νίκη της Καγκελαρίου A. Merkel στις εκλογές της Κυριακής, προειδοποιεί σημαντική μερίδα αναλυτών.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος μπορεί να εξασφάλισε με τρόπο θριαμβευτικό μια ακόμη 4ετή θητεία στην Καγκελαρία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως κάθε Ευρωπαίος πολίτης πρέπει να είναι ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη, αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Όπως υποστηρίζει, η 59χρονη A. Merkel πράγματι θριάμβευσε στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ωστόσο υπάρχουν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις σοβαροί λόγοι για τους οποίους η Ευρώπη μπορεί να θεωρήσει "ήττα" το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.
Ποιοι είναι αυτοί οι τρεις λόγοι;
1) Μπορεί η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης να ανακάμπτει, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Κατά γενική ομολογία, οι Γερμανοί είναι απομονωμένοι από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Oι Γερμανοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ποσοστό άνω του 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι... Η Ελλάδα πιθανότατα θα χρειαστεί ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης τους προσεχείς μήνες. Kαμία από τις χώρες του αδύναμου Νότου δεν αναμένεται άμεσα να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία και η Γαλλία οδηγήσαν την Ευρωζώνη μακριά από την ύφεση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Στις υπόλοιπες χώρες σημειώθηκε απλά μια ακόμη αποτυχία, την οποία κατόρθωσαν να κρύψουν η πορεία της γερμανικής και της γαλλικής οικονομίας.
2) H Kαγκελάριος Merkel αρνείται στην πραγματικότητα να ηγηθεί της Ευρωζώνης. Όπως άλλωστε την κατηγορούν αρκετοί πολέμιοί της, μπορεί η Merkel να εμφανίζεται πρόθυμη να δώσει κατεύθυνση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία κατεύθυνση για την Ευρώπη! H άρνησή της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει ουσιωδώς τη εξουσία που της αναλογεί δεν ενοχλεί μόνο την Ευρώπη, αλλά και το σύνολο της διεθνούς πολιτικής ελίτ.
3) H γερμανική οικονομία δεν είναι τελικά τόσο ισχυρή όσο κάποιοι νομίζουν. Βασικοί δείκτες στη Γερμανία μαρτυρούν αδυναμίες που μακροπρόθεσμα ίσως απειλήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας. Το 22% των Γερμανών εργαζομένων είναι χαμηλόμισθοι, ήτοι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους αναλυτές.
"Η Γερμανία θα καταστεί ο ασθενής της Ευρώπης σε 5 με 10 χρόνια", είχε δηλώσει πρόσφατα ο Γερμανός στην καταγωγή Joerg Asmussen, κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ....

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης