Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Η παγκόσμια οικονομία ισχυροποιείται - Έρχεται ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων - Προτιμώμενες οι ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες

Deutsche Bank: Η παγκόσμια οικονομία ισχυροποιείται - Έρχεται ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων - Προτιμώμενες οι ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες
Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές δίδει η Deutsche Bank, εκφράζοντας μάλιστα την προτίμησή της στις ανεπτυγμένες αγορές, έναντι των αναδυόμενων.
"Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις μετοχές, με το ενδιαφέρον μας να στρέφεται στις ανεπτυγμένες αγορές", σχολιάζει ο Greg Poole, κορυφαίος αναλυτής της Deutsche Bank.
Μάλιστα ο αναλυτής επικαλείται όχι έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρεις λόγους, για να στηρίξει την αισιόδοξη πρόβλεψή του για τις μετοχές.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
- Το 80% των δεικτών μεταποίησης σε διεθνές επίπεδο καταγράφει αύξηση. Η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύεται, στηρίζοντας μια ανάπτυξη της τάξης του 4% για την παγκόσμια οικονομία.
- Οι εταιρείες σε διεθνές επίπεδο ισχυροποιούνται ολοένα και περισσότερο.
- Οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν σε εγρήγορση. Η νομισματική πολιτική που ασκούν είναι υπέρ του δέοντος εξυπηρετική.
Όπως ανέφερε χθες το www.bankingnews.gr, τους νέους στόχους για τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall, S&P 500, έδωσε ο David Bianco, επίσης αναλυτής της Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας και αυτός τη μεταστροφή σε bullish για τη Wall Street, μετά την απόφαση της Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα να συνεχίσει να στηρίζει την αμερικανική οικονομία.
Ο David Bianco αναμένει ο S&P 500 να φθάσει τις 1.800 μονάδες, ενώ οι στόχοι για το 2013, το 2014 και το 2015 είναι: 1.750, 1.850 και 2.000 μονάδες.
Στην 52σέλιδη έκθεση του ο Bianco αναφέρει ότι για να φτάσει αυτούς τους στόχους ο S&P 500, απαιτείται ανθεκτικότητα των τιμών του πετρελαίου και ισχυρότερη κατασκευαστική δραστηριότητα, αύξηση των δαπανών και των εξαγωγών. Το πετρέλαιο και το ευρώ αναδεικνύονται πολύ ανθεκτικά, παρά τις υψηλότερες αποδόσεις και τα κέρδη του δολαρίου μετά την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής. Η επιβεβαίωση αυτών των τάσεων και οι τελικά ισχυρότερες  αποδόσεις κατά το 3ο και 4ο τρίμηνο θα ωθήσουν τον S&P 500 στις 1.800 μονάδες έως τις αρχές του επόμενου έτους.
“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ακόμα κερδοφόρο να επενδύει κανείς τα χρήματά του”, είπε ο Bianco, εκτιμώντας ότι η στήριξη για τα χρηματιστήρια προέρχεται από το οικονομικό momentum τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης, η οποία επιτέλους βγαίνει από την ύφεση, όπως σημειώνει ο αναλυτής. Αλλά εντοπίζει και περιθώρια για διεύρυνση των P/E των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης