Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σκληρή γλώσσα από τον Γερμανό βουλευτή Hans Michelbach κατά της Ελλάδας - Η υπομονή έχει και τα όριά της - Καμία πρόοδος στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων - Δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια

Σκληρή γλώσσα από τον Γερμανό βουλευτή Hans Michelbach κατά της Ελλάδας - Η υπομονή έχει και τα όριά της - Καμία πρόοδος στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων - Δεν θα υπάρξει νέα βοήθεια
Σφοδρή κριτική στην Ελλάδα και στη δράση της ελληνικής κυβέρνησης ασκεί ο Γερμανός Hans Michelbach, ειδικός για θέματα οικονομίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).
"Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τη διαρκή τακτική της κωλυσιεργίας, όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος.
Ταυτόχρονα, με άκρως σκληρή γλώσσα, απέρριψε το ενδεχόμενο η Αθήνα να λάβει παράταση, όσον αφορά στην αποπληρωμή των δανείων.
"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η υπομονή έχει και τα όριά της", τονίζει ο Michelbach, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
Ταυτόχρονα προσθέτει πως "Αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κάνει τώρα λόγο για έλλειμμα περίπου 10,5 δισ. ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια, πρέπει να του πει κάποιος ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχε αυτό το έλλειμμα, αν είχε γίνει σωστή δουλειά στην Αθήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις".
Υποστηρίζει μάλιστα ότι "η Ελλάδα θα μπορούσε στην ουσία να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αν είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πρακτικά δεν έγινε τίποτα σε αυτό τον τομέα".
Ο Γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ακόμη ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει "Η οικονομία χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό. Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταφέρει το κράτος", αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης