Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

JP Morgan: Διαρκής και επίμονος ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια - Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Σταδιακή ανάπτυξη και δράση της ΕΚΤ αλλάζουν το κλίμα για την Ευρωζώνη

JP Morgan: Διαρκής και επίμονος ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια - Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Σταδιακή ανάπτυξη και δράση της ΕΚΤ αλλάζουν το κλίμα για την Ευρωζώνη
(upd)Οverweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές δηλώνει JP Morgan, αναγνωρίζοντας τη σταδιακή βελτίωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη.
"H προτίμηση στην Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές μετοχές είναι σαφής", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην τελευταία 40σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Global Markets Outlook and Strategy", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως προβλέπει η JP Morgan, η συνεχής επαγρύπνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η σταδιακή βελτίωση των συνθηκών της οικονομίας είναι ικανές να στηρίξουν την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Μείζον ζητούμενο, κατά την αμερικανική τράπεζα, παραμένει ωστόσο η ανάγκη τόνωσης της πιστωτικής δραστηριότητας.
Αυτό που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί είναι πως η JP Morgan δηλώνει overweight όχι μόνο για τις αγορές του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά, αλλά και για την περιφέρεια.
Ποια είναι όμως η θέση της επενδυτικής τράπεζας για τις αγορές ομολόγων; Ενώ πάγια τακτική της το τελευταίο διάστημα είναι να δηλώνει neutral (ουδέτερη), μέσω της νέας αυτής έκθεσής της εμφανίζεται long για τα 10ετή ισπανικά ομόλογα. Αιτία; Η σταδιακή βελτίωση του οικονονομικού outlook.
Ωστόσο η JP Morgan σπεύδει να προειδοποιήσει πως, όσον αφορά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης παραμένει πάντοτε ορατός, λόγω των αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της υπερχρεωμένης περιφέρειας.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια της έκθεσή της, στην κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, παραδέχεται ότι... τηρούσε απόσταση από την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, αλλά αναγνωρίζει πλέον πως έκανε λάθος!
"Ο συνδυασμός σταθερών προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και ενός νέου, τρίτου γύρου φθηνών τριετών δανείων (LTROs) από την ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες - πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2014 - θα παρέχουν στήριξη στο ευρώ", προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης