Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ήγγικεν το πολιτικό τέλος του Silvio Berlusconi – Την κατ΄ αρχήν αποπομπή του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού από το σώμα της Γερουσίας απεφάνθη η αρμόδια Επιτροπή – «Απειλή προς την δημοκρατία η απόφαση» απαντά ο «Καβαλιέρε»

tags :
Ήγγικεν το πολιτικό τέλος του Silvio Berlusconi – Την κατ΄ αρχήν αποπομπή του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού από το σώμα της Γερουσίας απεφάνθη η αρμόδια Επιτροπή – «Απειλή προς την δημοκρατία η απόφαση» απαντά ο «Καβαλιέρε»
(upd2)Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την Ιταλία, καθώς η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας απεφάνθη την κατ’ αρχήν, αποπομπή του Silvio Berlusconi από το κοινοβουλευτικό σώμα.
Ειδικότερα, η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας υπερψήφισε την πρόταση για αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού, από το σώμα της Γερουσίας, εξαιτίας της οριστικής του καταδίκης για φορολογική απάτη.
Πλέον οι τελικές αποφασίσεις εναπόκεινται στην Ολομέλεια της Γερουσίας, η οποία αναμένεται να κληθεί εντός 20 ημερών, προκειμένου να διεξάγει την σχετική ψηφοφορία.
Οξύτατη ήταν ωστόσο, η αντίδραση του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του έκανε λόγο για απόφαση «απειλή προς την δημοκρατία και την έννομη τάξη».
Υπενθυμίζεται πως η επικείμενη αποπομπή του S. Berlusconi λίγο έλειψε να οδηγήσει την κυβέρνηση Letta στην κατάρρευση και την Ιταλία στην πολιτική αστάθεια.

Η θυελλώδης συνεδρίαση της Γερουσίας

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρός της Γερουσίας, Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» ο οποίος δεν εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκπέσει από το αξίωμα του γερουσιαστή, αλλά αναφέρθηκε μόνον στις μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Silvio Berlusconi, δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην συνεδρίαση και ούτε να κάνει χρήση του δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

Το γραπτό υπόμνημα Berlusconi
Πριν από έξι ημέρες, με γραπτό του υπόμνημα, ο «πρώην Καβαλιέρε» ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής της Γερουσίας που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά της παραμονής του εντός του κοινοβουλίου «από την στιγμή που αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι αμερόληπτοι».
Η τελική ψήφος της επιτροπής προβλέπεται για απόψε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» και η αποπομπή του «πρώην Καβαλιέρε» θεωρείται δεδομένη.
Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά το σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, σε συνεδρίαση που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

(Πρώτη ενημέρωση 10:23)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης