Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

CNBC: Η 50ετής επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι... τελειωμένη υπόθεση! Συμφέρει την Ελλάδα αλλά και τους επενδυτές! Γιατί πρέπει να εξεταστεί εις βάθος...

CNBC: Η 50ετής επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι... τελειωμένη υπόθεση! Συμφέρει την Ελλάδα αλλά και τους επενδυτές! Γιατί πρέπει να εξεταστεί εις βάθος...
Στο μικροσκόπιο του CNBC μπαίνει η πρόταση για έκδοση 50ετούς ομολόγου από την Ελλάδα, την ώρα που κορυφώνονται οι συζητήσεις για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας αλλά και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
"Παρά τα όσα έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, από τότε που η χώρα λαμβάνει διεθνή στήριξη - και μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+) την άνοιξη του 2012 - υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Αθήνα να εξασφαλίσει την έκδοση 50ετούς ομολόγου, προκειμένου να προχωρήσει σε μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους της", υποστηρίζει το πρακτορείο, αποτιμώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
"Στο τέλος του 2013 η Ελλάδα θα έχει χρέος ύψους 322 δισ. ευρώ ή 175% του ΑΕΠ της. Δεν υπάρχει περίπτωση το επίπεδο του χρέους να χαρακτηριστεί διαχειρίσιμο και επομένως βιώσιμο", σημειώνει στη συνέχεια το CNBC.
Όπως προστίθεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η πρόταση για 50ετή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους έχει ως στόχο να αποφευχθεί το haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα, ήτοι OSI.
"Όσο οι Ευρωπαίοι θα απορρίπτουν το ενδεχόμενο του OSI για την Ελλάδα, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για την έκδοση 50ετούς ομολόγου", προβλέπει το CNBC. Μάλιστα, επικαλούμενο το πρακτορείο δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει πως η Αθήνα δεν θεωρεί απίθανη την 50ετή επιμήκυνση του χρέους.
"Μπορεί η έκδοση 50ετούς ομολόγου να  μην αποτελεί τη... μαγική σφαίρα για την Ελλάδα, ώστε το ελληνικό χρέος να καταστεί μεμιάς βιώσιμο, ωστόσο είναι μια επιλογή που θα βελτιώσει μετά βεβαιότητας το προφίλ χρέους της χώρας", υποστηρίζει το CNBC.
Kαι προσθέτει: Επενδυτές, μην ξεγράφετε ακόμη την επιλογή για 50ετή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους! Δεν συνιστά τελειωμένη υπόθεση!
Μάλιστα, κατά το CNBC, η έκδοση 50ετούς ομολόγου θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών εκείνων που βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης