Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Fitch: Θετική εξέλιξη η εποπτεία των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών από την Κομισιόν - Θα συμβάλλει στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης - Η Ευρωζώνη καταγράφει πρόοδο, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Fitch: Θετική εξέλιξη η εποπτεία των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών από την Κομισιόν - Θα συμβάλλει στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης - Η Ευρωζώνη καταγράφει πρόοδο, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
Πρόοδο στην Ευρωζώνη, στην κατεύθυνση της οικονομικής - δημοσιονομικής διακυβέρνησης, διαπιστώνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι προκλήσεις παραμένουν.
Τα ανωτέρω καθιστά σαφή ο οίκος, σε νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Eurozone Fiscal Governance Progresses, Challenges Remain", την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως διαπιστώνει ο οίκος, στη νέα αυτή έκθεσή του, η κατάθεση των εθνικών προϋπολογισμών των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης για το 2014 στην Κομισιόν αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης και βαθύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης. Η πρόοδος στο μέτωπο της μεγαλύτερης ενοποίησης θωρακίζει τις αξιολογήσεις των κρατών μελών της Ευρωζώνης, αφού βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προσθέτει ο οίκος.
Αλλά, όπως προειδοποιεί η Fitch, η νέα διαδικασία "εποπτείας" των εθνικών προϋπολογισμών από την Κομισιόν φέρνει στην επιφάνεια και μια σειρά από σοβαρές προκλήσεις για την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Η Κομισιόν θα αξιολογήσει τους εθνικούς προϋπολογισμούς μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και θα ανακοινώσει στη συνέχεια τις θέσεις της για την εναρμόνιση - ή μη - των προϋπολογισμών αυτών με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
"Οι χρηματοδοτικές ανάγκες των κρατών της Ευρωζώνης καθορίζονται από το μέγεθος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των κρατών αυτών", προσθέτει ο οίκος, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως τα ελλείμματα στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και τα χρέη.
"Πρόσφατα αναφέραμε πως το κρατικό χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται και μετά το 2015 στις εξής χώρες: Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ολλανδία", υποστηρίζει επίσης ο οίκος Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης