Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ευρώ; Τι εκτιμά η UBS...

tags :
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ευρώ; Τι εκτιμά η UBS...
Καταρχήν υποχώρηση στα επίπεδα του 1,30 και στη συνέχεια άνοδο στο 1,40 εκτιμά ότι θα σημειώσει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, η UBS, στη νέα έκθεσή της «Is EURUSD ready for a drop? (Είναι έτοιμη για εξασθένηση η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου;)», με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου.
“Εκτιμούμε ότι το ευρώ είναι πιθανότερο σε πρώτη φάση να υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,30, προτού ανέλθει στο 1,40” επισημαίνει ο Thomas Flury, συντάκτης του report και στρατηγικός αναλυτής της UBS.
Ειδικότερα ο οίκος εκτιμά ότι τόσο σε ορίζοντα τριμήνου, όσο και εξαμήνου η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου θα κυμαίνεται στο 1,35.
Όπως τονίζεται στην έκθεση, όποια απόπειρα κατοχύρωσης κερδών σημειωθεί, αυτή θα σημάνει και την ισχυροποίηση του δολαρίου.
Σύμφωνα με τον Flury, στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην πορεία διαμόρφωσης του ευρώ, κάτι το οποίο ωστόσο ενδεχομένως να αλλάξει όταν η Πορτογαλία επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει το χρέος της με δεδομένη την εκτίναξη – τις τελευταίες ημέρες – των spreads των ομολόγων της.

Εκτιμήσεις UBS για την πορεία των νομισμάτων
Ισοτιμία Τρέχουσα Τιμή Ορίζοντας 3μηνου Ορίζοντας 6μηνου Σύσταση
ευρώ/δολ 1,36 1,35 1,35 neutral
δολ/γιεν 83,36 85 85 neutral
στερλ/δολ 1,6 1,6 1,6 neutral
δολ/ελβετ. φράγκο 0,97 0,96 0,96 bearish


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης