Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στην Αθήνα στις 4/11 ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μartin Schulz - Υπέρμαχος των ελληνικών θέσεων και γνωστός πολέμιος της λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο

Στην Αθήνα στις 4/11 ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μartin Schulz - Υπέρμαχος των ελληνικών θέσεων και γνωστός πολέμιος της λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο
Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μartin Schulz.
O Schulz θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής, υπό τον τίτλο "Η Ευρώπη των νέων". Η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους.
Αφενός γιατί είναι ο πρώτος επίσημος υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, όπως αποφάσισε πρόσφατα η Ομάδα των Σοσιαλιστών. Οι εκλογές για τη διαδοχή του Jose Manuel Barroso, θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.
Αφετέρου γιατί ο Schulz - αν και Γερμανός - είναι γνωστός για τις θέσεις που έχει εκφράσει υπέρ της Ελλάδας και κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει στην Ευρωζώνη η Γερμανία και η Α. Μerkel.
Ο Martin Schulz έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη για την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας.
Παρά την κόντρα του με την πολιτική που εφαρμόζει το Βερολίνο στην ευρωζώνη, ο 57χρονος Schulz δεν αποκλείεται να κερδίσει τελικά τη στήριξη της Καγκελαρίας στην υποψηφιότητά του, εφόσον Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, συμφωνήσουν στον σχηματισμό μιας μεγάλης κυβέρνησης συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Schulz είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Ιανουάριο του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης