Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σαφές μήνυμα Βενιζέλου προς τους δανειστές - Η τρόικα δεν μπορεί να επιβάλλει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα γίνουν αποδεκτά - Θα υπονομεύσουν την οικονομία

Σαφές μήνυμα Βενιζέλου προς τους δανειστές - Η τρόικα δεν μπορεί να επιβάλλει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν θα γίνουν αποδεκτά - Θα υπονομεύσουν την οικονομία
(upd2)"Η τρόικα δεν μπορεί να επιβάλλει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα", διεμήνυσε σε αυστηρό ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους δανειστές της χώρας να σταματήσουν να απαιτούν νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς θα απειληθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
"Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά", επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. "Η τρόικα δεν μπορεί να επιβάλλει πρόωρες εκλογές στη χώρα, απαιτείται χρόνος", σημείωσε χαρακτηριστικά σε αυστηρούς τόνους.
Όπως πρόσθεσε "υπάρχει ένα απολύτως σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση το οποίο λεει: Νέα μέτρα δημοσιονομικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, καθώς είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη".
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης "δεν έχει κανένα νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους αν αυτοί οι στόχοι υπονομεύουν το ΑΕΠ".
"Όσοι θέλουν να πληγεί η πολιτική σταθερότητα, θέλουν να πληγεί η οικονομική και η κοινωνική σταθερότητα", πρόσθεσε στο ίδιο αυστηρό ύφος.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε επίσης πως "στήνεται ένα διεθνές επικοινωνιακό σκηνικό που θέλει να βάλει και πάλι την Ελλάδα στο επίκεντρο", τονίζοντας πως "αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".
"Ξαναλέμε πως χρειάζεται Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Πρεπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο στοιχειώδους εθνικής συναίνεσης", διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια.

Αύριο το κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου για τον καθορισμό των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται εδώ - όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr - πως πριν τη μετάβαση του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο με τον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου από κοινού να καταρτίσουν την προγραμματική συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία εν πολλοίς θα χαράξει την πορεία της κυβέρνησης αλλά και τις περίφημες "κόκκινες γραμμές" της στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους δανειστές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος θέτουν ως άμεσες προτεραιότητες τους την απαλλαγή από το μνημόνιο και τη ρύθμιση του ζητήματος με το ελληνικό χρέος χωρίς να πρέπει να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, τα οποία είναι πλέον σαφές σε όλους πως όχι μόνο θα εξαντλήσουν την όποια εναπομείνασα αντοχή των πολιτών (και θα ακυρώσουν την κυβερνητική αισιοδοξία για φως στο τούνελ) αλλά κυρίως ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πολιτική σταθερότητα και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να επαναλάβουν τη δέσμευση τους για την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα καθώς και να εξαντληθεί η τετραετία ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αναφορά για την ανάγκη αλλαγής στον εκλογικό νόμο, προκειμένου να προκριθεί ένα πιο αντιπροσωπευτικό σύστημα, αλλά και για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης