Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΕΕ: Λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των βιομηχανιών, με περικοπές κόστους σε ρεύμα και φυσικό αέριο - Στόχος το 2030 το 20% του ΑΕΠ της ΕΕ να προέρχεται από τη βιομηχανία - ΕΛΒΑΛ: Άμεσες επενδύσεις 4,25 εκατ. ευρώ για τη μείωση του κόστους

ΕΕ: Λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των βιομηχανιών, με περικοπές κόστους σε ρεύμα και φυσικό αέριο - Στόχος το 2030 το 20% του ΑΕΠ της ΕΕ να προέρχεται από τη βιομηχανία - ΕΛΒΑΛ: Άμεσες επενδύσεις 4,25 εκατ. ευρώ για τη μείωση του κόστους
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με στόχο να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Στόχος είναι το 2020 το 20% του ΑΕΠ των 27 χωρών της Ε.Ε. να αποτελούν οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες έναντι 15% που είναι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό.
Για το σκοπό αυτό στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών περιβάλλοντος της ευρωπαϊκής ένωσης στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2014 υπό την προεδρεία του έλληνα υπουργού Γιάννη Μανιάτη θα τεθούν οι προτεραιότητες που θα αφορούν το κόστος ενέργειας και την εκπομπή ρύπων καθώς και να ξεπερασθούν όσο πιό εύκολα γίνεται τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και οι νόμοι που καθυστερούν την ανάπτυξη των βιομηχανιών. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε ενημέρωση στελεχών της ΕΛΒΑΛ που παρουσίασαν τις κινήσεις της θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο να περιορίσουν το κόστος ενέργειας.
Ηδη η εταιρία από τις αρχές Νοεμβρίου και στη διάρκεια του 2014 προχωρεί σε νέες επενδύσεις ύψους 4,250 εκατ. ευρώ που αφορούν το περιορισμό του κόστους ενέργειας με καινούριους φούρνους προθέρμανσης των προΪόντων της και για την παραγωγή ατμού χαμηλής πίεσης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η εισηγμένη με την σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων στις γραμμές παραγωγής έχει πετύχει μείωση 20% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και 50% μείωση στο φυσικό αέριο με την αντικατάσταση παλαιών καυστήρων με τελευταίας τεχνολογίας αναγεννητικούς καυστήρες.
Η ΕΛΒΑΛ μόνο το 2012 επένδυσε συνολικά 46,2 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου εκ των οποίων τα 29 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στο εργστάσιο της μητρικής εταιρίας, με αποτέλεσμα σήμερα οι εξαγωγές να ξεπερνούν το 85% των συνολικών πωλήσεων.
Αναμενεται η επιχείριση να εμφανίσει καλύτερα αποτελέσματα το 2013 σε σχέση με το 2012 ενώ αρνητικός παράγοντας για μεγαλύτερη κερδοφορία αποτελει η υψηλή ισοτιμία ευρώ δολαρίου που φρενάρει τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.
Το εργοστάσιο της μητρικής στα Οινόφυτα δουλεύει με 3 βάρδιες το 24ωρος χρησιμοποιώντας όλη την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου.
Μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνεται επιχείριση από την Αυστραλία που κατασκευάζει επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία high speed, η αυτοκινητοβιομηχανία BMW ενώ σημαντικό μέρος των πωλήσεων καλύπτει η συσκευασία τροφίμων που παρέμεινε ανέγγιχτη από τη κρίση. Επίσης η ΕΛΒΑΛ εκτός του μεγάλου της δικτύπου σε όλη την Ευρώπη, διαθέτει δίκτυο και στην Τουρκία που εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης