Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ευκαιρίες στην Ευρώπη βλέπουν οι UBS, J.C. Flowers και Trilantic Capital Partners – Όσοι περιμένουν τη διόρθωση για να επανατοποθετηθούν μάλλον θα απογοητευτούν – Στο επίκεντρο η Νότια Ευρώπη

Ευκαιρίες στην Ευρώπη βλέπουν οι UBS, J.C. Flowers και Trilantic Capital Partners – Όσοι περιμένουν τη διόρθωση για να επανατοποθετηθούν μάλλον θα απογοητευτούν – Στο επίκεντρο η Νότια Ευρώπη
Όποιος επενδυτής περιμένει να διορθώσουν οι ευρωπαϊκές αγορές για να τοποθετηθεί, μάλλον θα απογοητευθεί, δήλωσε ο J. Christopher Flowers , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων J.C. Flowers.
Ο επικεφαλής του ασιατικού Private Equity στην ουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές αγορές, τονίζοντας, μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στο Χονγκ Κονγκ, ότι η διόρθωση που περιμένουν ορισμένοι αναλυτές απλά δεν θα υπάρξει.
«Δεν νομίζω να υπάρξει πολύ μεγάλο discount στις αγορές για να μπορέσει κάποιος να τοποθετηθεί εκ νέου», ανέφερε ο  Flowers, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα αφήσουν να εξελιχθεί ένα τέτοιο σενάριο.
«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε διαδικασία απομόχλευσης, αν πουλήσουν κάτι με μεγάλη ζημία, δεν θα μειώσουν τη μόχλευση τους. Θα την αυξήσουν. Έτσι οι τράπεζες που έχουν προβληματικά στοιχεία ενεργητικού στην Ευρώπη, είναι πιο λογικό απλά να τα μετακυλήσουν αντί να εγγράψουν μια μεγάλη απώλεια», πρόσθεσε.
Από τη μεριά του, ο Michael Abraham της UBS, επισημαίνει ότι η αγορά private equity είναι «πολύ ενεργή», γεγονός που μπορεί να ωφελήσεις την ευρωπαϊκή αγορά με τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις κεφαλαίου των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Αυτή η εξέλιξη μπορεί να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς εάν επρόκειτο να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πίεση να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία, οι ίδιες θα είναι καλύτερα κεφαλαιοποιημένες για να απορροφήσουν τις ζημίες που θα υποστούν.
Άλλωστε, και ο Joseph Cohen της Trilantic Capital Partners βλέπει ευκαιρίες στην Ευρώπη . Η σχέση κινδύνου- ανταμοιβής είναι συναρπαστική, δήλωσε ο Cohen, ο οποίος έχει περίπου 6 δισ. δολάρια υπό διαχείριση.
Σημείωσε δε ότι η εταιρεία του έχει δώσει περισσότερη προσοχή στη Νότια Ευρώπη, την ώρα που στη Βόρεια υπάρχει «συνωστισμός».
Κατά την αναζήτηση προσφορών στη Νότια Ευρώπη, υπάρχει η δυνατότητα να είναι μία στις τρεις ή μία στις πέντε, σε αντίθεση με μία από τις είκοσι που εντοπίζουμε στη Βόρεια Ευρώπη, ανέφερε ο Cohen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης