Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξένοι αποχωρούν λόγω ομολόγων και έλληνες σορτάρουν στο ΧΑ -3,5% οι απώλειες -8,5% η ΕΤΕ - Αγοράζουν μαζικά προστασία CDS, στις 364 μ.β. το spread

Ξένοι αποχωρούν λόγω ομολόγων  και έλληνες σορτάρουν στο ΧΑ -3,5% οι απώλειες -8,5% η ΕΤΕ - Αγοράζουν μαζικά προστασία CDS,   στις 364 μ.β. το  spread
(upd3)Αρνητικό είναι το κλίμα στο ΧΑ με την Εθνική αλλά και την Alpha , Κύπρου , Πειραιώς να δέχονται σημαντικές πιέσεις οι οποίες επιδρούν αρνητικά και στα ομόλογα με διεύρυνση του spread στις 363 μονάδες βάσης ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται το φαινόμενο να αγοράζουν ξένοι CDS που προφανώς αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Η J P Morgan πουλάει ομόλογα 10ετή κυρίως.
Οι μεγάλοι όγκοι συναλλαγών αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πωλητές ειδικά σε Εθνική και Alpha bank κυρίως ξένοι.
Οι απώλειες στην Εθνική αγγίζουν το 8% και η κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 8 δις ευρώ.

Ειδικά στην Εθνική αποδίδονται σε ξένους που πωλούν γιατί δεν θέλουν να κατέχουν μετοχές τραπεζών που έχουν μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα και η Εθνική με 18 δις ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ανάλογη είναι η συμπεριφορά και άλλων ξένων στις τράπεζες οι οποίοι πουλούν καθώς το τραπεζικό σύστημα εμφανίζει μια έκθεση 47 με 48 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.
Μεγάλη μερίδα επενδυτών και βεβαίως Ελλήνων σορτάρουν την αγορά ειδικά τις τράπεζες ενώ αρνητικά δρουν στο ΧΑ οι πληροφορίες ότι μεγάλες ξένες τράπεζες δεν δανείζουν στην repo αγορά τις ελληνικές τράπεζες.
Στην χρηματιστηριακή αγορά ορισμένοι διαρρέουν ότι η Εθνική θα κινηθεί πέριξ των 11 με 12 ευρώ κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου.  
Το αρχικό σενάριο που ήθελε πίεση στις τραπεζικές μετοχές συνεχίζει να επιβεβαιώνεται και δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες εξ αυτών πλησιάζουν τις ονομαστικές τους τιμές.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης