Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Μείνετε για την ώρα μακριά από τις ελληνικές τράπεζες – Citigroup: Ράλι αν...- JP Morgan: Προσωρινά τα σημάδια ανακούφισης στο ΧΑ

Deutsche Bank: Μείνετε για την ώρα μακριά από τις ελληνικές τράπεζες – Citigroup: Ράλι αν...- JP Morgan: Προσωρινά τα σημάδια ανακούφισης στο ΧΑ
(upd 2)Σύντομα βλέπει το τέλος της πτώσης των ελληνικών μετοχών η Deutsche Bank, στην τελευταία 11σέλιδη έκθεση της με τίτλο «Flirting close to the trough – not there yet» (Φλερτάροντας με τον πάτο της ύφεσης – αλλά όχι ακόμη), στην οποία και αναλύει τις επενδυτικές της επιλογές αναφορικά με το ελληνικό χρηματιστήριο.
Για την ώρα η DB συστήνει στους επενδυτές να αποφύγουν τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ αναμένει ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου, όπου και θα επανέλθει με νεότερα δεδομένα.
Από την άλλη μεριά όμως, η DB βλέπει ευκαιρίες, εκτός από τη ΔΕΗ, τη Frigoglass και την ΕΕΕΚ που αποτελούν και τα top picks της γερμανικής τράπεζας, και στις Τιταν, Jumbo και ΕΧΑΕ, στις οποίες δίνει τιμές στόχους στα 17,5 ευρώ, στα 5,76 ευρώ και στα 6,08 ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Deutsche Bank, η οποία καλύπτει τις εισηγμένες που έχουν το 73% της συνολικής κεφαλαιοποίησης, το 2010 τα έσοδα είχαν ανέλθει στα 3 δις. ευρώ, ενώ για το 2011 αναμένει να φτάσουν στα 4,3 δις. ευρώ. ΟΤΕ, Τιταν και ΕΛΠΕ θα είναι οι εταιρείες που θα συμβάλλουν περισσότερο σ’ αυτό το μέγεθος, καθώς αναμένεται ανάκαμψη στα αποτελέσματα τους.

Top επιλογές της Deutsche
Τιμή Στόχος Σύσταση
ΕΧΑΕ 6,08 ευρώ Buy
Jumbo 5,16 ευρώ Buy
Motor Oil 8,35 ευρώ Buy
Άλλες σημαντικές μετοχές
Τιμή Στόχος Σύσταση
Ελλάκτωρ 3,49 ευρώ Hold
Fourlis 5,90 ευρώ Hold
Τιταν 17,50 ευρώ Hold
Jumbo 5,76 ευρώ Buy
ΔΕΗ 11,59 ευρώ Buy
ΕΕΕΚ 19,70 ευρώ Buy
ΕΛΠΕ 7,26 ευρώ Hold
ΟΠΑΠ 15,45 ευρώ Buy
Frigoglass 11,07 ευρώ Buy

Citigroup: Ράλι των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αν τα spread αποκλιμακωθούν

Θετική εξέλιξη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής η Citigroup.
Σε έκθεσή του με ημερομηνία 14 Μαρτίου και τίτλο «Lower Rate, Longer Maturity – Positive for Greek Banks» (Χαμηλότερο επιτόκιο, επιμήκυνση – θετική εξέλιξη για τις ελληνικές τράπεζες), ο οίκος προβλέπει ράλι των ελληνικών τραπεζικών μετοχών μετά τις αποφάσεις της Παρασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι τα spread των ελληνικών ομολόγων θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια αποκλιμάκωσης.
Η Citigroup υπενθυμίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν έκθεση της τάξης των 45 δις. ευρώ σε ελληνικό κρατικό χρέος.


JP Morgan: Προσωρινά τα σημάδια ανακούφισης στο ΧΑ

Σημάδια «ανακούφισης» θα δουν οι ελληνικές τράπεζες τις επόμενες μέρες, μετά την απόφαση της προπαρασκευαστικής Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού των 110 δις. Ευρώ της Ελλάδας, σύμφωνα με την σημερινή έκθεση της JP Morgan Cazanove, με τίτλο «Latest Eurozone newsflow encouraging – Adding to Banks, Reducing Energy» (ενθαρρυντικά τα τελευταία νέα από την ευρωζώνη – αγορές τραπεζικών μετοχών, πωλήσεις ενεργειακών μετοχών).
Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες αναφορικά με την Ελλάδα, η ανακοίνωση της Παρασκευής είναι μία θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό η χώρα θα εξοικονομήσει περί τα 6 δις. ευρώ. Μάλιστα, η JP Morgan θεωρεί ότι θα βοηθηθεί η χώρα έναντι των κυκλικών φαινομένων της προσαρμογής, ενώ η πτώση των τελευταίων εβδομάδων στις μετοχές των εισηγμένων του ελληνικού χρηματιστηρίου καθιστά ελκυστικές τις μετοχές. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή στους επενδυτές να μην «ξεχάσουν» τις δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας, ενώ κρίσιμα θα είναι και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου, όταν και αναμένονται οι λεπτομέρειες των αποφάσεων της Παρασκευής.
Στην ίδια έκθεση, η JP Morgan αναβάθμισε σε overweight αναβάθμισε τη σύσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, από neutral προηγουμένως, καθώς οι προοπτικές του κλάδου έχουν βελτιωθεί μετά από έξι μήνες συνεχούς πτώσης των μετοχών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιταλικές και οι βρετανικές τράπεζες, ενώ οι ισπανικές θεωρούνται ακριβές.
Η αναβάθμιση έρχεται μετά από την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να ενισχύσουν τα κεφάλαια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) την Παρασκευή και να μειώσουν το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας. «Οι πιέσεις από τις ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί τα προβλήματα της, μειώθηκαν και αυτό θα βοηθήσει και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο», αναφέρει χαρακτηριστικά η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης