Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ανώτερα του αναμενομένου τα κέρδη της ΕΤΕ, λένε οι αναλυτές- Τα σχόλια των UBS, Goldman Sachs, Nomura, Eurobank, Πειραιώς, Euroxx

Ανώτερα του αναμενομένου τα κέρδη της ΕΤΕ, λένε οι αναλυτές- Τα σχόλια των UBS, Goldman Sachs, Nomura, Eurobank, Πειραιώς, Euroxx
(upd5)Ανώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν χθες, η Eurobank Equities.
Σε έκθεσή της με τίτλο «NATIONAL BANK - Remains a believer» και ημερομηνία 24 Μαρτίου, η χρηματιστηριακή θέτει στα 8,5 ευρώ την τιμή στόχο, διατηρώντας τη σύσταση buy.
H Eurobank Equities αναφέρει ότι τα κέρδη της Εθνικής για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν στα 147,1 εκατ. ευρώ, έναντι των προβλέψεων για κέρδη ύψους 80 εκατ. ευρώ.
Οι συντάκτες της έκθεσης στέκονται στον «ανθεκτικό» ισολογισμό της τράπεζας, καθώς και στη σταδιακά μειούμενη εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε σχέση με τα επίπεδα του περασμένου τριμήνου.
Ωστόσο, η χρηματιστηριακή κάνει ειδική μνεία και στην επιδείνωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΕ.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη πρόταση της Εθνικής προς την Alpha για φιλική συγχώνευση, η Eurobank Equities αναφέρει τα όσα έχει ήδη γνωστοποιήσει η διοίκηση της ΕΤΕ, ήτοι ότι εξακολουθούν να πιστεύουν στην αξία της εν λόγω πρότασης.
Να σημειωθεί ότι η Eurobank μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της ΕΤΕ το 2011 και το 2012, κατά 29% και 24% αντίστοιχα.

UBS: Στα 8,80 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο – διατηρεί τη σύσταση buy


Ισχυρότερα του αναμενομένου χαρακτηρίζει, με τη σειρά της, τα αποτελέσματα της Εθνικής και η UBS σε σημερινή της ανάλυση, αποδίδοντας τη βελτιωμένη εικόνα στην ενίσχυση των κερδών από το trading.
Η UBS για το τέταρτο τρίμηνο ανέμενε καθαρά κέρδη ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΤΕ εμφάνισε κέρδη 147 εκατ. ευρώ.
O οίκος κάνει λόγο για αποδυνάμωση της εικόνας των καταθέσεων, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να επισημάνει και τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης της Εθνικής από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η UBS σχολιάζει και τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη χθες της Εθνικής, όσον αφορά στην πρόσφατη φιλική πρόταση για συγχώνευση που κατέθεσε στην Alpha, κάνοντας ειδική αναφορά στα λεγόμενα της διοίκησης της ΕΤΕ ότι «οι συγχωνεύσεις αποτελούν τον μόνο δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Η UBS μειώνει στα 8,80 ευρώ, από 10,4 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο για την ΕΤΕ, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη τη σύσταση buy. Παράλληλα, μειώνει κατά 16% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Εθνικής σε βάθος χρόνου (across all periods).

Goldman Sachs: Διατηρεί αμετάβλητη στα 7,2 ευρώ την τιμή στόχο – σύσταση neutral


Αμετάβλητες την τιμή στόχο στα 7,2 ευρώ και τη σύσταση neutral, διατηρεί για την Εθνική η Goldman Sachs, σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου.
Ο οίκος κάνει λόγο για σταθερά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που προέκυψαν από το trading.
Να σημειωθεί ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2010, η Goldman ανέμενε καθαρά κέρδη ύψους 88 εκατ ευρώ για την ΕΤΕ, η οποία τελικά εμφάνισε κέρδη 147 εκατ ευρώ.

Piraeus Sec: Διατηρεί την τιμή στόχο στα 10 ευρώ – σύσταση outperform

Αμετάβλητες την τιμή στόχο στα 10 ευρώ και τη σύσταση outperform διατηρεί για την Εθνική και η Piraeus Sec, σε έκθεσή της με ημερομηνία 24 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το σύνολο των αποτελεσμάτων της Εθνικής παρουσίασε μια ιδιαίτερα βελτιωμένη εικόνα, από σχεδόν όλες τις απόψεις και σε σχέση με το γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον.
Η Piraeus Sec κάνει λόγο για σχετικά ισχυρά επίπεδα ρευστότητας της τράπεζας, ενώ κάνει και ειδική αναφορά στη σταδιακή μείωση της εξάρτησής της από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Euroxx: Υγιή τα οικονομικά μεγέθη της ΕΤΕ

Για καλύτερα του αναμενομένου και «υγιή» οικονομικά μεγέθη, σε σχέση με το «εχθρικό» οικονομικό περιβάλλον κάνει λόγο, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου και η Euroxx.
Η Χρηματιστηριακή κάνει ειδική μνεία για τη βελτιωμένη εικόνα των χορηγήσεων, για «ανθεκτικά» καθαρά κέρδη, καθώς και για τον σταδιακό περιορισμό του επιπέδου των προβληματικών δανείων.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, επισημαίνει και την αδύναμη εικόνα των καταθέσεων.
H Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight.

Nomura: Στα 9 ευρώ η τιμή στόχος – σύσταση neutral

Στα 9 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για την Εθνική η Nomura, δίδοντας σύσταση neutral σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Μαρτίου.
Ο οίκος αποδίδει τα ανώτερα των εκτιμήσεων οικονομικά μεγέθη της Εθνικής στα υψηλότερα έσοδα που προέκυψαν από το trading.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης