Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Fitch: Τα CDS της Eurobank ανάμεσα σε αυτά με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα το Μάρτιο - Στις 900 μ.β. το ασφάλιστρο

Fitch: Τα CDS της Eurobank ανάμεσα σε αυτά με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα το Μάρτιο - Στις 900 μ.β. το ασφάλιστρο
Ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, η κινητικότητα στην αγορά των τραπεζικών CDS έχει εκτοξευθεί στα ύψη, εμφανίζοντας μεγάλη εμπορευσιμότητα σε αυτά των πορτογαλικών, των ιταλικών, των ελληνικών και των ισπανικών τραπεζών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τυον οίκο έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα μια αύξηση της εμπορευσιμότητας κατά 4, κατά 5 και 3 ποσοστιαίες μονάδες στα CDS των ελληνικών, ιταλικών και ισπανικών τραπεζών αντίστοιχα.
Οι πέντε τράπεζες που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτόν τον μήνα ήταν οι EFG Eurobank Ergasias, Intesa Sanpaolo, KBC Bank, Caja de Ahorros de Valencia, Castellon y Alicante και Banco Popolare Societa Cooperativa.
Στον υπόλοιπο κλάδο η πορεία των CDS θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σταθερή, ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο ο δείκτης CDS liquidity index έκλεισε την Παρασκευή στις 9,55 μονάδες από 9,61 μονάδες.
Με βάση έρευνα του www.bankingnews.gr είναι γεγονός ότι λόγω αυτής της αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας το CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου εταιρίας,  διαμορφώνεται στις 900 μονάδες βάσης στην Eurobank λόγω των τακτικών υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης