Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 22:00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για την Ευρωκάλπη – Exit polls για Αθήνα, Αττική και Ευρωεκλογές

Στις 22:00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για την Ευρωκάλπη – Exit polls για Αθήνα, Αττική και Ευρωεκλογές
Δεν θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Στις 22:00 το βράδυ αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών από τη Singular Logic, η οποία έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα, κατά την καταμέτρηση, στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών.
Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά από τις 19:00 το απόγευμα και μετά , αν και υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αναφορικά με τη σταυροδοσία για τις Ευρωεκλογές, η Singular Logic έχει ανακοινώσει ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε τα οριστικά στοιχεία για τα ελληνικά κόμματα που εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο να έχουν παραδοθεί έως αύριο το βράδυ.
Πάντως, με το κλείσιμο της κάλπης θα μεταδοθούν και τα exit polls από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τη δημόσια τηλεόραση.
Τα exit polls των ιδιωτικών σταθμών θα αφορούν το ένα το δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής και το δεύτερο τις Ευρωεκλογές.
Εν τω μεταξύ, στις 23:00 το βράδυ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανά πολιτική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε εκτιμήσεις και σε exit polls.
Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ευρωβουλής, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τη 01:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης