Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε ουδέτερη ζώνη το ΧΑ +1,13% στις 1159 μον. μάλλον θετικά νέα από την Ρωσία, αναμονή για ΕΚΤ – Έρχονται οι νέες ΑΜΚ στις τράπεζες

Σε ουδέτερη ζώνη το ΧΑ +1,13% στις 1159 μον. μάλλον θετικά νέα από την Ρωσία, αναμονή για ΕΚΤ – Έρχονται οι νέες ΑΜΚ στις τράπεζες
Αδύναμη άνοδος στην αγορά  - Κέρδη  στις τράπεζες, ήπια άνοδο στον FTSE 25 χωρίς momentum

(upd23) Η διαφαινόμενη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άλλαξε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές προς το θετικό, κάτι που επηρέασε μερικώς και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως παρουσιάζει ξανά τις εγγενείς αδυναμίες του και την έλλειψη βάθους.
Ο Γενικός Δείκτης κινούμενος όλη την ημέρα σε θετικό έδαφος έκλεισε στις 1.159,13 μονάδες με άνοδο +1,13% με χαμηλό ημέρας στις 1.147,37 μονάδες (+0,10%) στο άνοιγμα και υψηλό στις 1.165,82 μονάδες (+1,71%).
Ο τζίρος σε μέτρια επίπεδα ξανά διαμορφώθηκε στα 80,87 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφθασε στα 53,58 εκατ. τεμάχια
εκ των οποίων τα 44,36 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 4,3 εκατ. στα warrants, με τα 3 εκατ. στο warrant της Πειραιώς πάλι από την JP Morgan.
Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα η αξία συναλλαγών ήταν μόλις 53 εκατ. ευρώ, ενώ χθες Τρίτη έφτασε στα 74,2 εκατ. ευρώ.
Η ζώνη ψυχολογίας των 1.150 μονάδων που χάθηκε χθες επανακτήθηκε σήμερα, χωρίς όμως να υπάρξει δυναμική για κάτι αξιοσημείωτα καλύτερο.
Όσο η αγορά παραμένει εντός των 1.140 με 1.180 μονάδων, δηλαδή σε ουδέτερη ζώνη, οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί... μόνη ελπίδα για τους long... παραμένει η ΕΚΤ.

Η ελληνική αγορά τελεί υπό το βάρος νέων ΑΜΚ στις τράπεζες, η οικονομική κατάσταση παραμένει θολή, η Τρόικα συνεχίζει να έχει απαιτήσεις, ενώ η κυβέρνηση δημοσκοπικά έχει φθαρεί σημαντικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά είναι πολύ νευρική και εξαιρετικά ευάλωτη σε οτιδήποτε, καθώς είναι εντελώς ρηχή και πολύ εύκολα κατευθυνόμενη λόγω του χαμηλού τζίρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό χρηματιστήριο προέρχονταν από 4ήμερο σερί πτώσης, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί -2,66%, τον FTSE 25 -2,83% και τον τραπεζικό δείκτη -5,05%.
Σε ότι αφορά τη γενικότερη η εικόνα της αγοράς, μια από τα ίδια και σήμερα, με τις μετοχές των τραπεζών να ξεκινούν ανοδικά αλλά σταδιακά έχασαν τη δυναμική τους, όμως στο φινάλε ανέβασαν στροφές εκ νέου, πετυχαίνοντας καλό κλείσιμο τηρουμένων των αναλογιών.
Ξεχώρισε η μετοχή της Alpha Bank που έκλεισε στο υψηλό ημέρας με άνοδο 2,92%, ενώ η Πειραιώς σημείωσε κέρδη 1,45% στα 1,40 ευρώ μετά την χθεσινή ισχυρή πτώση αφενός λόγω progarme trade στο Eurostoxx αλλά και λόγω φημών ότι θα χρειαστεί μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.
Ανοδικά και η Eurobank στην ζώνη των 0,33 ευρώ με κέρδη +3,12%, οι βασικοί μέτοχοι θα στηρίξουν πιθανή νέα αύξηση κεφαλαίου.
Η εικόνα στο χώρο του FTSE 25 ήταν ήπια θετική χωρίς όμως κάτι εξαιρετικό, χωρίς ισχυρούς όγκους και τζίρους που θα άλλαζαν το σκηνικό των τελευταίων συνεδριάσεων.
Ξεχώρισαν τίτλοι όπως Coca Cola HBC, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Τιτάνας, Μυτιληναίος, Μέτκα, ΕΧΑΕ και Intralot, ενώ πτωτικά κινήθηκαν μετοχές όπως ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank Properties, Motor Oil, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή.
Στο σύνολο της αγοράς 52 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 62 που έκλεισαν με πτώση.

Κινητικότητα ξένων στις τράπεζες με επίκεντρο Citigroup, Bank of America και η Kepler

Κινητικότητα επικράτησε σήμερα από τους ξένους στις ελληνικές τράπεζες. Το τελευταίο διάστημα ο κλάδος βρίσκεται σε στενωπό αφενός λόγω των προσεχών αυξήσεων κεφαλαίου αφετέρου λόγω της απογοήτευσης που επικρατεί σε ορισμένους ξένους για τις ελληνικές τράπεζες. Θα υλοποιήσουν εντός 16 μηνών 3 φορές αυξήσεις κεφαλαίου.
Σήμερα οι κινήσεις των ξένων είναι μοιρασμένες. Στην Alpha Βank η Citigroup έχει διακινήσει 3 εκατ. μετοχές, η Bank of America 3,5 εκατ. μετοχές και η Credit Suisse 2 εκατ. Στην Πειραιώς η Kepler πρώην Cheuvreux διακίνησε 3 εκατ. μετοχές, η Citigroup 1,3 εκατ., η Bank of America 800 χιλ. και η UBS 900 χιλ. μετοχές.
Στο warrant της Πειραιώς η JP Morgan 2,5 εκατ. μετοχές. Στην Eurobank η Bank of America 1,5 εκατ. μετοχές και Citigroup 400 χιλ. μετοχές.

Το χρηματιστήριο παραμένει ακόμη σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι

Όσο το χρηματιστήριο παραμένει εντός του εύρους διακύμανσης 1140 με 1180 μονάδων, παραμένει σε ουδέτερη ζώνη.
Αν απογοητεύσει η ΕΚΤ έρχεται πτώση στις αγορές, αν αφήσει παράθυρο για ποσοτική χαλάρωση, η αγορά θα αυτοσυντηρηθεί. Με τεχνικούς όρους το ελληνικό χρηματιστήριο πρέπει να διασπάσει τις 1.190 -1.200 μονάδες με προοπτική έως τις 1.220 μονάδες αν θέλει να δημιουργήσει ανοδική δυναμική.
Η αγορά μέχρι τώρα μας έχει δείξει από τον Μάρτιο του 2014 ότι ακολουθεί την εξής τάση, χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες στα τεχνικά γραφήματα.
Από τις 1.379 μονάδες που ήταν το υψηλό έτους στις 19 Μαρτίου του 2014 το χρηματιστήριο υποχώρησε στις 1062 μονάδες ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 19 Μαΐου ακολούθησε νέα άνοδος στις 1.328 μονάδες ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 10 Ιουνίου και εν συνεχεία πάλι πτώση με χαμηλό τις 1.044 μονάδες στις 8 Αυγούστου.
Η αγορά πραγματοποιεί χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά ακολουθεί μια πλαγιοκαθοδική κίνηση από τον Μάρτιο του 2014 έως και αρχές Σεπτεμβρίου του 2014. Χαμηλότερες κορυφές, χαμηλότεροι πυθμένες.
Μετά τις 8 Αυγούστου και με εξαίρεση ορισμένες συνεδριάσεις η αγορά έχει ακολουθήσει μια έντονη ανοδική πορεία καταγράφοντας κέρδη 10,5% σε επίπεδο γενικού δείκτη απόδοση προφανώς θετική μεν αλλά ακόμη η αγορά δεν έχει ξεφύγει από αυτό το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, η έσχατη πτώση αυτό μας επιβεβαιώνει.

Θετικά επιδρά στις αγορές η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας... αλλά το ενδιαφέρον στην ΕΚΤ

Η συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς βελτιώθηκε μετά τα θετικά νέα από την συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, το χρηματιστήριο της Ρωσίας καταγράφει αξιόλογα κέρδη, ενώ θετική εικόνα επικρατεί και στα ομόλογα. Η συμφωνία Putin (Ρωσία) - Poroshenko (Ουκρανία) για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία δίνει ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στα ομόλογα, ενώ ισχυρά κέρδη καταγράφει και το χρηματιστήριο της Μόσχας.
Οι αγορές μετά από αυτά τα θετικά νέα, καθώς απομακρύνεται ένας γεωπολιτικός κίνδυνος μεγάλης κλίμακας, εστιάζονται στις αποφάσεις της ΕΚΤ. Κατά την συνεδρίαση αύριο 4 Σεπτεμβρίου, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όχι τόσο στο ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων στο 0,05% από 0,15% αλλά στο αν ο Draghi της ΕΚΤ δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Με δεδομένες τις αντιδράσεις της Γερμανίας που πιέζει την ΕΚΤ να μην χαλαρώσει η πολιτική λιτότητας, είναι πολύ δύσκολα έως αδύνατο να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

...Υπάρχει και η άλλη πλευρά η θετική στις νέες ΑΜΚ των τραπεζών

Πολλοί από πλάνη δεν έχουν αποτιμήσει σωστά τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες. Βλέπουν την μια πλευρά, τις πιέσεις στις μετοχές λόγω χαμηλών τιμών στις νέες ΑΜΚ, την απογοήτευση ορισμένων ξένων που σε διάστημα 16 μηνών θα κληθούν να συμμετάσχουν για τρίτη φορά σε αυξήσεις κεφαλαίου. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, αποτίμησης των ΑΜΚ των τραπεζών. Οι νέες αυξήσεις θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες να ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω και ταυτόχρονα θα οδηγήσουν στην μετοχική κάθαρση ορισμένες τράπεζες.
Στο ελληνικό banking έχουν επενδύσει funds που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έπρεπε να ήταν στην Ελλάδα.
Θεωρούμε θετικές τις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου, βραχυχρόνια μπορεί να ταλαιπωρηθούν οι μέτοχοι, αλλά μεσοπρόθεσμα είναι στρατηγικά ορθές από όλες τις απόψεις.

Κέρδη για τις μετοχές των τραπεζών αλλά και προβληματισμός για την συνέχεια....

Παρά την αρχική ανοδική κίνηση οι μετοχές των τραπεζών παρουσίασαν  ξανά εικόνα ανασφάλειας και αστάθειας, χωρίς momentum και χωρίς δυνάμεις για κάτι καλύτερο. Η συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας έδωσε κάποια ώθηση, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ αύριο 4 Σεπτεμβρίου, ώστε να αποκτήσουν ορατότητα για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πλην την μετοχή της ΤτΕ, όλες οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,59 ευρώ με άνοδο +1,57% και όγκο 6,74 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση 9,15 δισ. ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013.  
Τα stop losses στην Εθνική βρίσκονται στα 2 -2,13 ευρώ και η ισχυρή αντίσταση στα 2,8 ευρώ.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 0,65 ευρώ με οριακή πτώση -0,31% και όγκο 238 χιλ. τεμάχια.
Η Alpha Βank έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 0,67 ευρώ με άνοδο +2,92% και όγκο 14,9 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 8,49 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ. Τα ισχυρά stop losses στην μετοχή βρίσκονται  στα 0,55 ευρώ ενώ η αντίσταση στα 0,65 ευρώ.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε  στα 1,66 ευρώ με οριακά κέρδη +0,61%, με όγκο 1,06 εκατ. τεμάχια.
Η Πειραιώς που χθες απώλεσε το -6,76% της αξίας της ενώ υποχωρεί -10,39% το 4ήμερο, έκλεισε στα 1,40 ευρώ με άνοδο +1,45% και όγκο 12,5 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 8,7 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,6390 ευρώ με πτώση -0,47% με όγκο 2,95 εκατ. τεμάχια.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3310 ευρώ με άνοδο +3,12% και όγκο 9,48 εκατ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 4,83 δισ. ευρώ. Το stop losses στα 0,28 και 0,26 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στα 0,34 ευρώ.
Η Attica Βank διαπραγματεύεται στα 0,1240 ευρώ με άνοδο +2,48% και όγκο 717 χιλ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 129 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Attica Βank θα υποστεί reverse split στα 0,08 ευρώ μάλλον 10 προς 1 στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, τα κερδοσκοπικά φαινόμενα στην μετοχή προβληματίζουν.  
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 13 ευρώ με πτώση -0,76% και αποτίμηση στα 258 εκατ. ευρώ.

Άνευρες ανοδικές τάσεις στον FTSE 25 με πολύ χαμηλούς όγκους

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα στις μετοχές του FTSE 25, με την συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Γενικώς πάντως δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο momentum που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει θετικά την εικόνα, έστω και σε επιμέρους μετοχές. Θετικά πάντως κινούνται τίτλοι όπως Coca Cola HBC, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Τιτάνας, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και MIG.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 10,90 ευρώ με άνοδο +1,87% και αποτίμηση 5,34 δισ. ευρώ, με την πρώτη στήριξη στα 10,56 ευρώ και τη δεύτερη στα 10,39 ευρώ, ενώ η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στα 10,86 ευρώ και η δεύτερη στα 11,10 ευρώ.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 11,19 ευρώ με άνοδο +1,18% και κεφαλαιοποίηση 2,59 δισ. ευρώ, με τη στήριξη στα 10,83 ευρώ, ενώ η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στα 11,26 ευρώ και η δεύτερη στα 11,50 ευρώ. Τα 96,3 εκατ που ήταν τα κέρδη α΄ 6μήνου δεν ενθουσίασαν την αγορά.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,17 ευρώ με άνοδο +0,66% και κεφαλαιοποίηση στα 3,88 δισ. ευρώ, με την πρώτη στήριξη στα 11,85 ευρώ και τη δεύτερη στα 11,57 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 12,30 και 12,60 ευρώ αντίστοιχα.
Η Coca Cola HBC βρίσκεται 17,98 ευρώ με άνοδο +2,10% και κεφαλαιοποίηση 6,61 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας που είχε συμπληρώσει 5ήμερο πτωτικό σερί έκλεισε στα 20 ευρώ με άνοδο +0,50% και κεφαλαιοποίηση 1,54 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie που έχει άνοδο 14,50% από 8 Αυγούστου έκλεισε στα 31,50 ευρώ χωρίς διακύμανση με αποτίμηση 2,10 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε στα 11,50 ευρώ με άνοδο +1,77% και κεφαλαιοποίηση 1,56 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ βρίσκεται στα 5,57 ευρώ με άνοδο +0,72% και κεφαλαιοποίηση στα 1,70 δισ. ευρώ, ενώ η έταιρη μετοχή των διυλιστηρίων Motor Oil έκλεισε στα 7,85 ευρώ με πτώση -2,48% και αποτίμηση 869 εκατ. ευρώ. Έχει πρώτη στήριξη στα 7,87 ευρώ και δεύτερη στα 7,50 ευρώ, ενώ η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στα 8,09 ευρώ και η δεύτερη στα 8,30 ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 9,03 ευρώ με ισχυρές πιέσεις σε ποσοστό -3,53% και αποτίμηση 961 εκατ. ευρώ, ενώ η Viohalco έκλεισε στα 4,09 ευρώ χωρίς μεταβολή με αποτίμηση 898 εκατ. ευρώ.
Η MIG έκλεισε στα 0,3930 ευρώ με άνοδο +0,77% και όγκο 471 χιλ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 302 εκατ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 0,3880 ευρώ και δεύτερη στα 0,3680 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 0,40 ευρώ. Η τιμή μετατροπής του ομολογιακού σε μετοχές θυμίζουμε βρίσκεται στα 0,54 ευρώ.
Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 6,35 ευρώ με άνοδο +1,12% και κεφαλαιοποίηση 736 εκατ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 6,13 ευρώ και δεύτερη στα 6 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις εντοπίζονται στα 6,32 και 6,49 ευρώ αντίστοιχα.
Η Μέτκα έκλεισε στα 11,70 ευρώ με άνοδο +1,12% και αποτίμηση 607 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Properties έκλεισε στα 9,17 ευρώ με πτώση -0,76% και αποτίμηση 928 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 3,40 ευρώ με πτώση -2,02% και αποτίμηση 601 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 7,14 ευρώ με άνοδο +1,28% και αποτίμηση 466 εκατ. ευρώ, με πρώτη στήριξη στα 6,95 ευρώ και δεύτερη στα 6,74 ευρώ, ενώ η αντίσταση βρίσκεται στα 7,15 ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 3,63 ευρώ με πτώση -0,27% και αποτίμηση 396 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 3,47 ευρώ με άνοδο +0,87% και κεφαλαιοποίηση 327 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 16,70 ευρώ με οριακή άνοδο 0,06% και αποτίμηση 417 εκατ. ευρώ, ενώ η Intralot έκλεισε στα 1,80 ευρώ με άνοδο +1,12% και αποτίμηση 286 εκατ. ευρώ.

Ήπια βελτίωση στα ομόλογα, ανακόπηκε η περαιτέρω πτώση - Στο 5,79% η  ελληνική  10ετία και spread 483 μ.β.  – Στο 0,97% η Γερμανική 10ετία

Ανακόπηκε η περαιτέρω πτώση στις τιμές των ομολόγων της Ελλάδος και της Νοτίου Ευρώπης μετά την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Το κλίμα τις τελευταίες ημέρες στα ομόλογα είχε επιδεινωθεί και μετά την συμφωνία καταγράφονται επιλεκτικές αγορές.
Η συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας είναι θετική εξέλιξη,  ωστόσο το ενδιαφέρον της αγοράς είναι επικεντρωμένο στην προσδοκία για ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ… που ίσως καθυστερήσει.
Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι διεθνείς οίκοι με μεγάλη βαρύτητα στις αγορές ομολόγων προεξοφλούν το τέλος του ανοδικού κύματος στα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρώπης, αναφερόμαστε στις πρόσφατες εκτιμήσεις της Goldman Sachs και της Barclays.
Ωστόσο ακόμη το τέλος στο ράλι των ομολόγων δεν το έχουμε δει…αντιθέτως τα ομόλογα συνεχίζουν ανοδικά.   
Στην ελληνική 10ετία λήξης 2024 το εύρος τιμών αγοράς και πώλησης, διαμορφώνεται στις 82 με 83 μονάδες βάσης ή απόδοση 5,79% από 5,75%. Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων σήμερα στις 483 από 480 μονάδες βάσης. Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται σε τιμές υψηλότερες σε σχέση με την τιμή έκδοσης.
Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται στις 103,10 μονάδες βάσης ή απόδοση 3,99% από 4,95% την ημέρα έκδοσης του.
Το νέο 3ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 100,02 μ.β.  με απόδοση 3,36% από 3,5% όταν εκδόθηκε. Όσον αφορά τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, σήμερα επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές.
Η Ιρλανδική 10ετία εμφανίζει απόδοση 1,79%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο  3,22%, η Ισπανία 2,15% και η Ιταλία 2,45%. Η Γερμανία εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο  στο 0,97% (με βάση το ομόλογο λήξης Μαΐου 2024) και η Ιρλανδία 1,79% δηλαδή spread περίπου 82 μονάδες βάσης όταν έχουν διαφορά πιστοληπτικής διαβάθμισης 8 βαθμίδων.
Η στρέβλωση συνεχίζεται στις αγορές ομολόγων….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης