Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θετικά αξιολογούνται οι πολλαπλές κινήσεις κεφαλαιακής και μετοχικής θωράκισης της Πειραιώς από την αγορά και την ΤτΕ…

  Θετικά αξιολογούνται οι πολλαπλές κινήσεις κεφαλαιακής και μετοχικής θωράκισης της Πειραιώς από την αγορά και την ΤτΕ…
Θετικά αξιολογούνται οι συντονισμένες κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς υπό τον Μιχάλη Σάλλα οι οποίες στοχεύουν στην κεφαλαιακή θωράκιση της τράπεζας και ταυτόχρονα στην μετοχική ενδυνάμωση της.
Ήδη η αγορά αξιολογεί  θετικά τις κινήσεις αυτές με χαρακτηριστική την περίπτωση σχολίου της Barclays Capital το οποίο ανέφερε ότι κάθε ενέργεια κεφαλαιακής θωράκισης ή μετοχικής θωράκισης είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Αν δεν υπάρχουν σκιώδη  σημεία στην συμφωνία με τους Τσέχους και τους Ρώσους τότε θα πρόκειται για ένα θετικό βήμα για την τράπεζα Πειραιώς ανέφερε.
Κάθε κίνηση κεφαλαιακής θωράκισης είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη λόγω της συγκυρίας αναφέρει πηγή στην  ΤτΕ και προσθέτει οι κινήσεις της Πειραιώς αλλά και όλων των τραπεζών που θέτουν ως γνώμονα την αναζήτηση νέων κεφαλαίων είναι μια διαδικασία ξεκάθαρα προς την σωστή κατεύθυνση.
Η Πειραιώς είναι γεγονός ότι μετά από τις κινήσεις που υλοποίησε με την αύξηση αλλά και με την συμμαχία με το Τσεχορωσικό κεφάλαιο έχει κερδίσει πόντους στην τραπεζική αγορά.

Τι περιλάμβανε η συμφωνία με PPF και ICT

Εσχάτως η νέα εξέλιξη στο ελληνορωσικό μέτωπο της Πειραιώς ήταν ο Alexander  Nesis  βασικός μέτοχος  του Ρωσικού ομίλου ICT Group  και παραδοσιακός εταίρος του τσεχικού  PPF Group το οποίο κατέχει  το 5,72% της τράπεζας Πειραιώς  έχει αποκτήσει περίπου το 4,5% με 5% της Πειραιώς.  
Ουσιαστικά το Τσέχικο fund PPF Group μαζί με το Ρώσικο fund ICT κατέχουν συνολικά το 10,2% με 10,5% της τράπεζας Πειραιώς.
O Ρώσος Alexander Nesis, ιδιοκτήτης του Group ICT αποτελεί το νούμερο 721 της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη (Forbes -2010) , δραστηριοποιείται στον χώρο των τραπεζών και των μετάλλων. Στην κατοχή του έχει την ICT Group, η οποία ελέγχει τη Nomos Bank, ενώ σημαντικά πακέτα μετοχών κατέχει και στη βιομηχανία ειδών – ανταλλακτικών αυτοκινήτου και τρένων στο Λένιγκραντ, Oblast, σε χημικοβιομηχανίες και εταιρείες οικιστικής ανάπτυξης.
Ο Nesis έγινε γνωστός στην παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή το 1990, όταν και επανεπένδυσε τα κέρδη από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ουρανίου στην Κεντρική Ασία, σε εταιρείες ναυπηγείων και μεταλλευμάτων. Μάλιστα, δημιούργησε την Polymetal, με τον δισεκατομμυριούχο Suleiman Kerimov, την οποία και πώλησε το 2005. Ωστόσο την επαναγόρασε τρία χρόνια αργότερα σε πολύ χαμηλότερη τιμή, εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Η τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει  ότι στο ΔΣ συμμετέχουν  ο  iři Šmejc μέτοχος με 5% στο PPF Group  και Konstantin Yanakov που συνεργάζεται με το PPF αλλά κατά βάση εκπροσωπεί το ICT Group.
Η τοποθέτηση του PPF Group έχει επενδυτικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά.
Το PPF είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής και η τοποθέτηση του τώρα αποδεικνύει ότι εμπιστεύεται την Πειραιώς και ταυτόχρονα δεν ανησυχεί για χρεοκοπία της Ελλάδος.
Ειδικά για την Πειραιώς η έλευση ισχυρών συμμάχων  προφανώς και συγκαταλέγεται στα θετικά καθώς σε μια δύσκολη περίοδο όσο περισσότερους ισχυρούς μετόχους διαθέτει μια τράπεζα τόσο πιο ασφαλής είναι.....

Η μετοχική σύνθεση της τράπεζας Πειραιώς

PPF Group 5,72%

ICT Group 4,5% - 4,8%
Οικογένεια Βαρδινογιάννη 4,5%
First Gulf bank 3,01%
ΑΤΕ Βank 2%
Εταιρίες ομίλου 2%
Μ. Σάλλας 1,397%
Κ Αγγελόπουλος 1,3%
ΔΕΚΑ 1,3%
Γ Βαρδινογιάννης 0,3%
Ξένοι θεσμικοί 30%
Ιδιώτες 33,8%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης