Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κλείδωσαν νέο δάνειο 90 δις και σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με αντικατάσταση ομολόγων – roll over – 7ετούς διάρκειας και με σταθερό ή πιθανότερο οριακά αυξημένο κουπόνι….

    Κλείδωσαν νέο δάνειο 90 δις και  σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με αντικατάσταση ομολόγων – roll over – 7ετούς διάρκειας και με σταθερό ή πιθανότερο οριακά αυξημένο κουπόνι….
(upd)Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει κλειδώσει μετά και τη θετική ανταπόκριση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο;
Ελληνικά ομόλογα λήξης 2012 έως 2015 θα αντικατασταθούν στη λήξη τους με νέα ομόλογα έκδοσης ελληνικού δημοσίου.

Τα νέα ομόλογα θα έχουν διάρκεια 7ετή ενώ το κουπόνι θα είναι οριακά αυξημένο.
Μειωμένο κουπόνι σημαίνει πιστωτικό γεγονός credit event.
Σταθερό κουπόνι μπορεί να θεωρείται διατήρηση των υφιστάμενων όρων αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένα κίνητρο για τους κατόχους ομολόγων.
Το πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μια μικρή αύξηση του κουπονιού.
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να εκδηλωθεί πιστωτικό γεγονός γιατί η αντικατάσταση των ομολόγων δεν πραγματοποιείται με όρους δυσμενέστερους από τους τωρινούς.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα λάβει και νέο δάνειο 90 δις ευρώ δηλαδή συνολικά 200 δις ευρώ και έτσι δεν θα θεωρηθεί η επιμήκυνση εξαναγκαστική κίνηση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία αλλά κίνηση διευκόλυνσης του ελληνικού κράτους το οποίο διαθέτει ρευστότητα αφού θα λάβει επιπρόσθετη βοήθεια 90 δις ευρώ.
Το ελληνικό κράτος διαθέτει 355 δις ευρώ χρέος λαμβάνει 110 δις από την Τρόικα ενώ θα χορηγηθεί και νέο 90 δις ευρώ δηλαδή η Ελλάδα θα έχει λάβει 200 δις ευρώ οικονομική βοήθεια που αντιστοιχεί στο 56% του ελληνικού χρέους.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιότυπη αναδιάρθρωση – αντικατάσταση  χρέους χώρας στη νεότερη οικονομική ιστορία.
Σε νέες του δηλώσεις ο επικεφαλής του Eurogroup J. C. Juncker επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιωθεί ότι το νέο δάνειο για την Ελλάδα θα είναι της τάξης των 90 δισ. ευρώ... Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η νέα βοήθεια προς τη χώρα μας έχει ήδη αρχίσει να δρομολογείται...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης