Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 15 Ιουλίου οι αποφάσεις για την αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό της Alpha bank – Δυνητικός στόχος τιμής αμκ πάνω από 3 ευρώ

tags :
 Στις 15 Ιουλίου οι αποφάσεις για την αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό της Alpha bank – Δυνητικός στόχος τιμής αμκ πάνω από 3 ευρώ
(upd)Αναβλήθηκε η  πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση της Alpha bank για να εγκρίνει το σχέδιο αύξησης κεφαλαίου και ομολογιακού, λόγω έλλειψη απαρτίας  καθώς χρειάζεται το 51% των μετόχων και ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει την αύξηση κεφαλαίου και την έκδοση ομολογιακού θα πραγματοποιηθεί  στις  15 Ιουλίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00.
Άρα οι αποφάσεις θα παρθούν στις 15 Ιουλίου.

Η διοίκηση της Alpha bank λαμβάνει προκαταβολικά την απόφαση και όταν κρίνει δηλαδή όταν το ευνοήσουν οι χρηματιστηριακές συνθήκες θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της.
Αν το χρηματιστηριακό κλίμα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες αναφέρουν ορισμένες πηγές η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα μπορούσε να προσδιοριστεί πάνω από τα 3 ευρώ που αυτό πρακτικά σημαίνει χρηματιστηριακή τιμή πάνω από τα 5 με 5,3 ευρώ τουλάχιστον.
Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha πραγματοποιείται και για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών ύψους 950 εκατ ευρώ.
Ακολουθώντας μια ευέλικτη στρατηγική η διοίκηση της Alpha bank σχεδιάζει κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους περίπου 1,4 δις ευρώ χωρίς να έχει προσδιορίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου.
Η στρατηγική είναι απλή εφόσον ο χρόνος υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί και προφανώς δεν θα είναι άμεσα από Φθινόπωρο θα αξιολογηθούν οι παράμετροι και θα οριστικοποιηθεί ο χρόνος αλλά και οι όροι η διοίκηση θα επιδιώξει να επιτύχει την καλύτερη δυνατή χρηματιστηριακή συγκυρία και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.
Η Alpha bank με συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13,3% και core tier 1 9,3% διαθέτει καλή κεφαλαιακή διάρθρωση ωστόσο σε μια περίοδο όπου θα καταστούν αναγκαίες οι επιπρόσθετες κεφαλαιακές ενισχύσεις η στρατηγική κίνηση της Alpha bank για νέα αύξηση κεφαλαίου ήταν απαραίτητη.
Η Alpha bank ακολούθησε ένα διαφορετικό δρόμο στην προσπάθεια διατήρησης των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας σε υψηλά επίπεδα.
Μείωσε το ενεργητικό της κατά 4 δις στα 64 δις ευρώ και έτσι βελτίωσε τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας καθώς μειώθηκε αναλογικά και το σταθμισμένο ενεργητικό.
Το μείζον ερώτημα είναι πως θα συμπεριφερθούν οι 131,4 χιλ μέτοχοι το 45% ιδιώτες επενδυτές και το 36% των ξένων στην προσπάθεια της Alpha να συγκεντρώσει κεφάλαια.
Οι επενδυτές πάντως φαίνεται ότι θα στηρίξουν εκ νέου το νέο εγχείρημα της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης