Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ιλιγγιώδη κέρδη έως 81% στις τράπεζες το 5ήμερο – Το καλύτερο μίνι ράλι του 2015 – Εύλογα τα σημάδια κόπωσης

Ιλιγγιώδη κέρδη έως 81% στις τράπεζες το 5ήμερο – Το καλύτερο μίνι ράλι του 2015 – Εύλογα τα σημάδια κόπωσης
Το καλύτερο μίνι ράλι του 2015 έχει λάβει χώρα το τελευταίο πενθήμερο στην αγορά, με το Γ.Δ. να κερδίζει 14,37%, ο FTSE 25 +16%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει ράλι +43%!
Κέρδη έως 81% στις τράπεζες και έως 43,2% στα άλλα blue chips του FTSE 25 καταγράφονται το τελευταίο 5ήμερο της αντίδρασης από τα χαμηλά 2,5 ετών στο ελληνικό χρηματιστήριο, όντας το καλύτερο ράλι – έως τώρα – της χρονιάς, που ξύπνησε μερικώς τα αίματα στην αγορά.
Μετά το πρωτοφανές λιώσιμο που οδήγησε το Γενικό Δείκτη στις 691 μονάδες που ήταν χαμηλό 31 μηνών και τον τραπεζικό δείκτη στο ιστορικό χαμηλό των 421,81 μονάδων στις 21 Απριλίου, βγήκαν αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης.
Με αιχμή την προεξόφληση ότι θα υπάρξει συμφωνία, κάτι που έγινε για πρώτη φορά πιστευτό εδώ και καιρό, η αγορά έβγαλε καλή αντίδραση, ενώ δεν αποκλείεται – αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά – να είδαμε τα χαμηλά σ’ αυτά τα επίπεδα.
Επαναλαμβάνουμε, αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά και δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανές, όπως την περίπτωση δημοψηφίσματος κ.λπ.
Σ’ αυτό το 5ήμερο λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 14,37%, ο FTSE 25 κερδίζει 16%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει ράλι +43%!
Μετά από ένα 5ήμερο ισχυρότατης αντίδρασης, η αγορά είναι εύλογο να παρουσιάζει σημάδια μερικής κόπωσης και κατοχύρωσης κερδών.
Μένει να δούμε αν σήμερα ή τις επόμενες ημέρες υπάρξει κατοχύρωση κερδών και αποφόρτιση στις τραπεζικές μετοχές με παράλληλη μερική μετατόπιση του ενδιαφέροντος στα blue chips του FTSE 25.
Βεβαίως και κάποια blue chips έχουν ακολουθήσει την άνοδο της αγοράς, καθώς το τελευταίο ανοδικό 5ήμερο όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α. είχαμε να δούμε εδώ και έξι μήνες, ήτοι από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014!
Σε αυτές τις πέντε συνεδριάσεις, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α ενισχύθηκε κατά 6,1 δισ ευρώ!

Η εικόνα του FTSE 25 το τελευταίο 5ήμερο και το 4μηνο του 2015
Embedded image permalink
Πηγή: Beta AXE

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης