Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φαινόμενα ακραίας χειραγώγησης στο ταμπλό – Άνοδος 464% για την Τηλέτυπος σε ένα δίμηνο!

Φαινόμενα ακραίας χειραγώγησης στο ταμπλό – Άνοδος 464% για την Τηλέτυπος σε ένα δίμηνο!
Τα φαινόμενα ακραίας χειραγώγησης με ελάχιστους όγκους και τζίρους συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο ταμπλό του Χ.Α.

Φαινόμενα ακραίας χειραγώγησης με ελάχιστους όγκους και τζίρους συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο ταμπλό του Χ.Α., «χλευάζοντας» ουσιαστικά το θεσμό.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση, με ελάχιστα τεμάχια μετοχές κλείνουν είτε στο limit up είτε στο limit down, καθώς «ρετουσάρονται» ανάλογα και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Ειδικά οι μετοχές των Μέσων Ενημέρωσης είναι… επιρρεπείς σε τέτοιες πρακτικές, που επιβεβαιώνουν – εκτός των άλλων – και το απαξιωμένο προφίλ τους στο ταμπλό.
Σήμερα θα επισημάνουμε το… τράβηγμα της μετοχής της Τηλέτυπος (Mega Channel) που – παρ’ ότι ανοίγει σε ελάχιστες συνεδριάσεις – εντούτοις κερδίζει 245,16% μόλις στις 17 τελευταίες συνεδριάσεις από 24 Απριλίου!
Και μάλιστα έχοντας ανοίξει μόλις στις εννέα εξ αυτών, διακινώντας συνολικά 81.173 τεμάχια!
Παράλληλα, ο τίτλος από τα τέλη Μαρτίου, ήτοι μέσα στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου έχει συμπληρώσει άνοδο 463,16%!
Θυμίζουμε ότι η Τηλέτυπος βρίσκεται στην κατηγορία της Επιτήρησης από τις 8 Απριλίου 2011 και έκτοτε πασχίζει αλλά δεν έχει καταφέρει να βγει από αυτήν...
Αποτιμάται στα 10,8 εκατ. ευρώ.
Βεβαίως, το αντίστροφο σκηνικό είχε λάβει χώρα τους πρώτους τρεις μήνες του 2015, όπου η μετοχή της Τηλέτυπος είχε συμπληρώσει πτώση 82,41% από την αρχή του 2015 έως τις 30 Μαρτίου, διακινώντας 60.368 τεμάχια.
Αστείες ιστορίες ωμής χειραγώγησης, με την ανοχή των αρχών.
Παρόμοια σκηνικά λαμβάνουν χώρα σε πλήθος άλλες μετοχές της λεγόμενης (και όχι μόνο) περιφέρειας, προξενώντας στρεβλώσεις στο σύστημα, αλλάζοντας αξίες με ελάχιστα ευρώ.
Τακτικές που ευτελίζουν το θεσμό. Οι αρχές θα μπορούσαν με μια απλή διάταξη να επανέφεραν κανόνα που ίσχυε παλαιότερα, ώστε να μην μπορεί να αλλάζει η τιμή μιας μετοχής αν το τίμημα της συναλλαγής της δεν ξεπερνούσε τα 300 ευρώ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης