Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ράλι έως 150% στις τράπεζες με αιχμή τις Πειραιώς και Eurobank από τα χαμηλά του Απριλίου – Έντονη παρουσία ξένων

Ράλι έως 150% στις τράπεζες με αιχμή τις Πειραιώς και Eurobank από τα χαμηλά του Απριλίου – Έντονη παρουσία ξένων
Παρ' όλα τα δεινά του κλάδου, οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να είναι το απόλυτο φετίχ των ισχυρών "παικτών" του Χ.Α. -- Πειραιώς και Eurobank οι πρωταγωνίστριες στην αντίδραση
Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο είναι η παρουσία στα τερματικά του Χ.Α. των τεσσάρων – συστημικών – τραπεζικών μετοχών, επιβεβαιώνοντας ότι παρ’ όλα τα… δεινά του κλάδου, οι εν λόγω μετοχές εξακολουθούν να είναι το απόλυτο φετίχ της αγοράς!
Οι τραπεζικές μετοχές συγκεντρώνουν όλο το κερδοσκοπικό – βραχυχρόνιο ή μεσοπρόθεσμο – κερδοσκοπικό χρήμα, κάτι που τις καθιστά μακράν της πιο hot μετοχές σε όλο το χρηματιστήριο.
Αντιθέτως, τα μη τραπεζικά blue chips έχουν σαφώς περισσότερο συντηρητική συμπεριφορά και ενδείκνυνται για πονταρίσματα πιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, που είναι και η πραγματική έννοια της επένδυσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Πειραιώς και Eurobank – οι δύο τραπεζικές μετοχές που είχαν «λιώσει» και είχαν πληρώσει το… μάρμαρο της απαξίωσης με διαρκή ιστορικά χαμηλά, είναι οι πιο επιθετικές μετοχές του κλάδου. Με διαφορά μάλιστα.
Η Πειραιώς σήμερα «ακούμπησε» τα 0,50 ευρώ, που σημαίνει ότι από το ιστορικό χαμηλό των 0,1960 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 21ης Απριλίου) κερδίζει 150%! Πρόκειται για κέρδη αν μη τι άλλο που πολύ καιρού έχουμε να δούμε στο Χ.Α.
Η Eurobank σήμερα έφτασε έως τα 0,16 ευρώ, ήτοι διπλασίασε έναντι των ιστορικών χαμηλών των 0,08 ευρώ που ήταν το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 15ης Απριλίου 2015!
Πολύ μικρότερες είναι οι επιδόσεις των Εθνικής και Alpha Bank, οι οποίες είναι σαφώς πιο συντηρητικές στις κινήσεις τους.
Ο τραπεζικός δείκτης από το ιστορικό χαμηλό των 421,81 μονάδων που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στις 21 Απριλίου, κερδίζει περί το 65%!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διήμερο η κινητικότητα στις τράπεζες αυξήθηκε εκ νέου, χθες διακίνησαν περί τα 150 εκατ. τεμάχια, με τη Eurobank απόλυτη πρωταγωνίστρια (διακίνησε τα 76,5 εκατ. τεμάχια), ενώ σχεδόν όλες έκλεισαν με σημαντικούς αγοραστές.
Σήμερα στον κλάδο έχουν διακινηθεί 80 εκατ. τεμάχια μόλις στην πρώτη μιάμιση ώρα της συνεδρίασης, ένδειξη ότι οι ξένοι δραστηριοποιούνται πολύ έντονα και πάλι.
Αν και εφόσον, όταν και εφόσον, «κλειδώσει» η συμφωνία, ο κλάδος έχει να δώσει περαιτέρω σημαντικότατα κέρδη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης