Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αυτοψίες από την εφορία για να εντοπιστούν «μαϊμού» εταιρείες

 Αυτοψίες από την εφορία για να εντοπιστούν «μαϊμού» εταιρείες
Εκτενείς αυτοψίες σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινάει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εντοπίσει μαϊμού εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.


Στο στόχο βρίσκονται επιχειρηματικοί κλάδοι, στους οποίους έχουν εντοπιστεί φαινόμενα εικονικών συναλλαγών κατά το παρελθόν, καθώς και όσοι διενεργούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Εξαιρούνται των ελέγχων γιατροί, δικηγόροι και γενικώς ελεύθεροι επαγγελματίες, πράκτορες ΟΠΑΠ, καθώς και υποκαταστήματα εταιρειών.
Σε περίπτωση εντοπισμού εταιρειών μαϊμού απενεργοποιείται άμεσα ο ΑΦΜ –ΦΠΑ, αναστέλλεται η πιστοποίηση για οποιαδήποτε ηλεκτρονική υπηρεσία και ενημερώνεται το Taxis για τον χαρακτηρισμό της επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία ως «αφανή».
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία πραγματοποιείται στην έδρα της επιχείρησης και πριν τη χορήγηση της βεβαίωσης στις περιπτώσεις που η συγκεκριμένη εταιρεία διενεργεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές, βάσει δήλωσης της στην εφορία ή στην Υπηρεσία Μιας Στάσης, και στα πλαίσια καταχώρησης των στοιχείων στην ηλεκτρονική βάση VIES υπάρχει υποχρέωση εξακρίβωσης τους.
Ο έφορος έχει τη δυνατότητα διενέργειας αυτοψίας και σε μεταγενέστερο χρόνο, για να διαπιστώσει την ύπαρξη της επιχείρησης ή αν έχουν επέλθει αλλαγές στα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο του Taxis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης