Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χωρίς ΑΜΕΜ σήμερα η Eurobank (έως +20%) κάτι που «απελευθερώνει» τον τίτλο μετά από ιστορικό λιώσιμο

Χωρίς ΑΜΕΜ σήμερα η Eurobank (έως +20%) κάτι που «απελευθερώνει» τον τίτλο μετά από ιστορικό λιώσιμο
Απαλαγμένη από τους περιορισμούς που έθετε ο «κόφτης» του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας σήμερα η Eurobank
(upd 2) Μετά από πολυήμερο ιστορικό «λιώσιμο» και τρομερές άνευ προηγουμένου απώλειες, η μετοχή της Eurobank σήμερα είναι απαλλαγμένη από τους περιορισμούς που έθετε ο «κόφτης» του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).
Ο «κόφτης» του ΑΜΕΜ έμπαινε αυτομάτως όσο η μετοχή βρίσκονταν κάτω από τα 0,0350 ευρώ, που σημαίνει ότι όλο το τελευταίο διάστημα η πιο εμπορεύσιμη μετοχή του Χ.Α. είχε περιορισμούς.
Το bankingnews.gr είχε επισημάνει αυτή τη στρέβλωση του συστήματος, κάτι που είχε περιορίσει σημαντικά τους όγκους αλλά και τις διακυμάνσεις στον τίτλο της Eurobank.
Tην περασμένη Πέμπτη το δ.σ. του Χ.Α. αποφάσισε την τροποποίηση της εφαρμογής του ΑΜΕΜ για μετοχές με τιμή κάτω των 0,05 ευρώ, σε «φίλτρο» τριών ημερών, οπότε από σήμερα φαίνεται το ξεμπλοκάρισμα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να απενεργοποιείται ο «κόφτης» του ΑΜΕΜ για μετοχές της Κύριας Αγοράς που κατέρχονται κάτω από το όριο των 0,05 ευρώ.
Η περίπτωση της Eurobank, είναι χαρακτηριστική, καθώς στα επίπεδα που έχει κατρακυλήσει, με τα δεκαδικά ψηφία, έμπαινε πολύ εύκολα σε ΑΜΕΜ και «κλείδωναν» οι συναλλαγές της.
Σήμερα 5 Οκτωβρίου 2015 η μετοχή της Eurobank δεν έχει μπει καθόλου σε ΑΜΕΜ ενώ διαπραγματεύεται στα 0,0240 ευρώ με άνοδο 20% και όγκο 37,5 εκατ. τεμάχια.
Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος της κινείται σε καλύτερο τέμπο από την περασμένη Παρασκευή που διακίνησε 40,7 εκατ. τεμάχια, την Πέμπτη είχε διακινήσει 62,5 εκατ. τεμάχια, ενώ την Τετάρτη 30/9 είχε διακινήσει μόλις 39 εκατ. τεμάχια.
Η μετοχή της Eurobank είναι ίσως το πιο… hot στοίχημα του Χ.Α. καθώς στα απαξιωμένα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των 0,02 ευρώ, αποτιμάται μόλις στα 323 εκατ. ευρώ!
Αν κάποιος ποντάρει ότι θα διασωθεί το… σύστημα και οι τράπεζες, τότε το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι εξαιρετικά μικρότερο σε σχέση με τις προοπτικές ή τις πιθανότητες υψηλών αποδόσεων.

Πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 12:35 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης