Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ράλι άνω του +100% από τα ιστορικά χαμηλά για την Εθνική μέσα σε 14 συνεδριάσεις! Γιατί ποντάρουν οι ξένοι

Ράλι άνω του +100% από τα ιστορικά χαμηλά για την Εθνική μέσα σε 14 συνεδριάσεις! Γιατί ποντάρουν οι ξένοι
Έχει διπλασιάσει την τιμή της από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά η Εθνική! Και πρόκειται για τη leader των τραπεζών και για την 4η σε αποτίμηση μετοχή του Χ.Α.
Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο και σε τέτοιο κλίμα μάλιστα η χρηματιστηριακή πορεία της Εθνικής στις τελευταίες 14 (με τη σημερνή) συνεδριάσεις από την 1η Οκτωβρίου, καθώς ο τίτλος συνεχίζει ακάθεκτος, ασχέτως ευρύτερου κλίματος!
Η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα στα 0,72 ευρώ με νέα άνοδο 4,96%, έχοντας διακινήσει όγκο 5,2 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση ήδη στα 2,55 δισ. ευρώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 (χωρίς τη σημερινή) συνεδριάσεις από την 1η Οκτωβρίου κλείνει ανοδικά στις 11 εξ αυτών έχοντας επίδοση έως χθες 96%.
Η μετοχή της leader των τραπεζών την 1η Οκτωβρίου κατήλθε στο ιστορικό χαμηλό των 0,35 ευρώ, όμως μαζί με τη σημερινή κίνηση, ενισχύεται άνω του 100% και αυτό κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι.
Γιατί δε μιλάμε για μετοχή της περιφέρειας ή του μεσαίου χώρου, αλλά για τη leader των τραπεζών και την 4η σε κεφαλαιοποίηση μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου!
Πρόκειται για επίδοση που έγινε με «συμπαγής» και ομοιογενείς ανόδους και όχι με τεράστιες εξάρσεις, ενώ η γενικότερη η εικόνα της δείχνει… επενδυτικό… νόημα στην όλη κίνηση.
Όπως σημειώσαμε και χθες, οι λόγοι που οδηγούν την Εθνική σ’ αυτή τη σημαντική βελτίωση της εικόνας της στο ταμπλό έγκεινται στο γεγονός ότι οι κεφαλαιακές της ανάγκες είναι μικρότερες από την αποτίμηση της τουρκικής θυγατρικής Finansbank.
H Εθνική έχει τη δυνατότητα να πάει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης του 1 δισ. ευρώ, οπότε δεν είναι «υποχρεωμένη» να ρευστοποιήσει – όπως είχε διαρρεύσει προ μηνών – το σύνολο της τουρκικής θυγατρικής, αλλά να κρατήσει ένα σημαντικό ποσοστό για… μαξιλάρι.
Η Εθνική ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση ενός σημαντικού ποσοστού της Finansbank που ίσως φτάσει το 40%, όμως θα συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στην τουρκική τράπεζα, κάτι ασφαλώς που θεωρείται σημαντικό asset.
To εκπληκτικό επίσης είναι ότι η Εθνική που πρόσφατα είδε την κεφαλαιοποίησή της ακόμη και κάτω από το 1 δισ. ευρώ, πλέον αποτιμάται όσο το άθροισμα των κεφαλαιοποιήσεων των Alpha Bank και Πειραιώς συν το ήμισυ της Eurobank!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης