Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Sutherland (Goldman Sachs): Μεγάλη απειλή για το ευρώ η Ελλάδα – Αναπόφευκτη μία σοβαρή αναδιάρθρωση τους χρέους της

tags :
Sutherland (Goldman Sachs): Μεγάλη απειλή για το ευρώ η Ελλάδα – Αναπόφευκτη μία σοβαρή αναδιάρθρωση τους χρέους της
Ως τη «μεγάλη απειλή» για το ευρώ χαρακτήρισε την Ελλάδα ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs, Peter Sutherland, θεωρώντας ότι η ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά τον κίνδυνο να μεταδοθεί η ελληνική κρίση και σε άλλες χώρες, εκτός Ελλάδας. Μάλιστα ο Sutherland θεωρεί ότι είναι αναπόφευκτη μία περίοδος που θα υπάρξει σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
«Έχουν ήδη υλοποιηθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στους ομολογιούχους. Οι μεταρρυθμίσεις, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικές επειδή το χρέος της Ελλάδας αυξάνεται με εκθετικούς ρυθμούς όσο ο περνά ο καιρός».
Σημειώνεται εδώ ότι η Goldman Sachs έχει προειδοποιήσει από καιρό για την προοπτική οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αναγκαστούν να αντλήσουν κεφάλαια αν οι κυβερνήσεις επιλέξουν να προχωρήσουν σε "κούρεμα" της αξίας των κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Μάλιστα, οι τράπεζες σε Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία θα δυσκολευτούν να αντλήσουν κεφάλαια. Γι’ αυτό τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να δοθούν από το κράτος (οδηγώντας στη μερική ή πλήρη κρατικοποίηση των ιδρυμάτων) ή από διεθνείς οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης