Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Παραμένει ο στόχος των 2.200 δολ. για το χρυσό – Χρήσιμη η τρέχουσα διόρθωση για το «χτίσιμο» στρατηγικών θέσεων

tags :
UBS: Παραμένει ο στόχος των 2.200 δολ. για το χρυσό – Χρήσιμη η τρέχουσα διόρθωση για το «χτίσιμο» στρατηγικών θέσεων
Να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο χρυσό και να αφιερώσουν μέρος των χαρτοφυλακίων τους στο «καταφύγιο» έναντι της νομισματοποίησης των χρεών, συστήνει στους επενδυτές η UBS στην τελευταία έκθεση της με τίτλο «Don’t Panic» (μην πανικοβάλλεστε), στην οποία και θεωρεί ότι σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η διόρθωση και ώστε να επιστρέψει το μέταλλο στην ανοδική του τροχιά στα 2.200 δολάρια.
Τις τελευταίες επτά ημέρες ο χρυσός υποχώρησε στα 1.532 δολάρια, ήτοι σε χαμηλά δύο μηνών, καταγράφοντας μία πτώση της τάξεως του 15%, δηλαδή μεγαλύτερη του αναμενομένου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία κανένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο δεν έχει μειώσει την έκθεση του στο μέταλλο, αν και το επόμενο άμεσο διάστημα αναμένεται μία τέτοια μικρή κίνηση.
Η πορεία όμως των θεμελιωδών της οικονομίας, τα προβλήματα της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας και το κρατικό χρέος έχουν εντείνει τον κίνδυνο κυρίως για την τοποθέτηση στα κύρια νομίσματα του δολαρίου και του ευρώ. Αυτοί οι παράγοντες θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για το χρυσό, ενώ αν προστεθεί και το ενδιαφέρον που δείχνουν και πάλι οι επενδυτές για τις ασιατικές αγορές, τότε η κίνηση της διόρθωσης για το μέταλλο βαίνει προς την ολοκλήρωση.
Η UBS αφήνει αμετάβλητη τη σύσταση της για το χρυσός το επόμενο 12μηνο στα 2.200 ευρώ, επισημαίνοντας ότι τα τρέχοντα επίπεδα είναι χρήσιμα για το «χτίσιμο» στρατηγικών θέσεων. Μάλιστα, στον κύκλο της διόρθωσης οι επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν τους στόχους των χαμηλών, οι οποίοι είναι στα 1.522 δολάρια με ενδοσυνεδριακό ακόμη και τα 1.500 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης