Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Noyer (EKT): Αναγκαία η αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών - Αντέχουν οι γαλλικές τράπεζες μεγαλύτερο ελληνικό haircut

tags :
Noyer (EKT): Αναγκαία η αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών - Αντέχουν οι γαλλικές τράπεζες μεγαλύτερο ελληνικό haircut
Την αναγκαιότητα να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών για τη μείωση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο Christian Noyer, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο χρεοκοπίας σε Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde.
Ο Noyer τάχθηκε κατά μιας εξαναγκαστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς η χώρα δεν θα μπορούσε να δανειστεί για πολύ καιρό, χαρακτηρίζοντας  "ανεξήγητη και παράλογη" την συμπεριφορά των χρηματοοικονομικών αγορών.
Ισχυρές να αντέξουν μεγάλο haircut στα ελληνικά ομόλογα είναι οι γαλλικές τράπεζες, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους κεφαλαιακή ενίσχυση. Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για τις γαλλικές τράπεζες. Η έκθεση τους είναι μικρότερη και από το μισό της κερδοφορίας τους. Πιο συγκεκριμένα, είναι 8 δις. ευρώ, ενώ το πρώτο 6μηνο του έτους η κερδοφορία τους ξεπέρασε τα 11 δις. ευρώ. Επομένως, οι γαλλικές τράπεζες είναι ικανές να απορροφήσουν τις ζημιές από μια μεγαλύτερη συμμετοχή στη μείωση του χρέους της Ελλάδας, τόνισε ο Noyer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης