Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Haircut 75-80% συστήνει στους ιδιώτες πιστωτές που κατέχουν ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα η Blackrock - Bank of Austria: Απομειώσεις 304 εκατ από haircut 60%

Haircut 75-80% συστήνει στους ιδιώτες πιστωτές που κατέχουν ελληνικά, ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα η Blackrock - Bank of Austria: Απομειώσεις 304 εκατ από haircut 60%
(upd)Να εγγράψουν απομειώσεις της τάξεως του 75-80% στα χαρτοφυλάκια των ομολόγων που περιέχουν ελληνικούς, πορτογαλικούς και ιρλανδικούς, τίτλους κάλεσε τους πιστωτές η Blackrock.
Πρέπει να αναφερθεί ότι το αρχικό PSI περιλάμβανε haircut 21%, ακολούθως εφαρμόζεται το haircut 50% και τώρα η Blalcrock αναφέρει ότι οι απομειώσεις θα φθάσουν στο 75% με 80%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Blackrock είναι ο σύμβουλος της ΤτΕ ο οποίος εκπονεί την διαγνωστική μελέτη για το ύψος των προβλέψεων στα δάνεια των ελληνικών τραπεζών
Σύμφωνα με τον ελεγκτικό οίκο Blackrock,  οι πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα των τριών χωρών που έχουν μπει στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για απομειώσεις που θα ξεπεράσουν το 75%. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι μόνο εάν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορεί η κρίση να ανακοπεί και να ξεκινήσει νέος κύκλος τόσο στην οικονομία όσο και στις αγορές.
«Οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να διαχειριστούν την κρίση, η πολιτική σταθερότητα δεν υπάρχει, οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις και οι αγορές βρίσκονται στη δίνη της αβεβαιότητας», αναφέρει η BlackRock. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι πλέον η ευρωπαϊκή κρίση τείνει να μετατραπεί σε παγκόσμια.

Bank of Austria: Στα 304 εκατ ευρώ οι απομειώσεις σε ελληνικό χρέος με haircut 60%
Την ίδια ώρα η εθνική τράπεζα της Αυστρίας (Βank of Austria) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε απομειώσεις ύψους 304 εκατ ευρώ σε ελληνικό χρέος, με haircut 60%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης