Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Παραθυράκι» για την έξοδο χωρών (Ελλάδας) από τη ζώνη του ευρώ βρήκαν οι Γερμανοί - H EKT να μην δέχεται εγγυήσεις ομόλογα....

«Παραθυράκι» για την έξοδο χωρών (Ελλάδας) από τη ζώνη του ευρώ βρήκαν οι Γερμανοί - H EKT να μην δέχεται εγγυήσεις ομόλογα....
«Παραθυράκι» για την έξοδο χωρών από τη ζώνη του ευρώ φαίνεται ότι βρήκαν οι Γερμανοί, με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της χώρας, Carl Heinz Daube, να επισημαίνει ότι μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματήσει να δέχεται τα ομόλογα της ως εγγυήσεις για το δανεισμό των τραπεζών της.
Σύμφωνα με τον Daube, εάν εξετάσει κανείς το Σύμφωνο της ΕΕ, δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Δεν κάνω λάθος. Έτσι είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε συνέδριο.
«Αλλά υποθετικά εάν η ΕΚΤ φανεί απρόθυμη να δανείσει τις τράπεζες μίας χώρας λαμβάνοντας ως collaterals κρατικά ομόλογα, τότε τεχνικά οι χώρες αυτές βγαίνουν από το ευρώ», συμπλήρωσε. «Δεν ξέρω αν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους, αλλά σίγουρα μπορεί η ευρωζώνη να χρησιμοποιήσει τη δύναμη ενός και μόνο ισχυρού οργάνου της για να καταφέρει κάποια αποτελέσματα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης