Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η λάμψη της Συνόδου Κορυφής ξεθώριασε σιγά σιγά - Η Ελλάδα ταλαντεύεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και τα χρηματιστήρια βυθίζονται

Η λάμψη της Συνόδου Κορυφής ξεθώριασε σιγά σιγά -  Η Ελλάδα ταλαντεύεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και τα χρηματιστήρια βυθίζονται
«Η λάμψη της Συνόδου Κορυφής ξεθώριασε σιγά σιγά», γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφερόμενη στη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα τονίζοντας ότι «οι διεθνείς επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους».
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να ταλαντεύεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και οι αποδόσεις των χρεών της Ιταλίας και της Ισπανίας είναι οριακά βιώσιμες. Οι ανησυχίες για την μετάδοση της ύφεσης στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονες όπως και για την διάλυση της Ευρωζώνης», αναφέρει η εφημερίδα.
«Η κατηφόρα επεκτείνεται σε όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης», ενώ σε ελεύθερη πτώση είναι και το ευρώ που έχει υποχωρήσει κατά 1,5%, τη μεγαλύτερη του μήνα».
«Επενδυτές και Οίκοι αξιολόγησης δηλώνουν ότι είναι ανήσυχοι για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ε.Ε. και ότι απαιτείται να σταθεροποιηθούν οι «πληγωμένες» αγορές ομολόγων της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης