Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Rotation στο ΧΑ – Συσσώρευση για τους δείκτες αλλά μεγάλα κέρδη για συγκεκριμένες μετοχές

Rotation στο ΧΑ – Συσσώρευση για τους δείκτες αλλά μεγάλα κέρδη για συγκεκριμένες μετοχές
Σημαντικές τοποθετήσεις σε μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης – Εντυπωσιακά κέρδη μέσα σε μικρό αριθμό συνεδριάσεων
Από τις 15 Ιουνίου το ΧΑ κινείται στα υψηλά διετίας και συσσωρεύει γύρω από αυτά τα επίπεδα, ήτοι μεταξύ 820-830 μονάδων.
Η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο, υποδηλώνει τη στάση αναμονής των επενδυτών και την αναζήτηση νέων καταλυτών που θα μπορούσαν να φέρουν νέες εισροές και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις υπέρβασης των 850 μονάδων, σημειώνουν αναλυτές.
Όμως, την ίδια ώρα πολλοί τίτλοι δείχνουν πως έχουν ισχυρούς αγοραστές, αυξάνουν όγκους συναλλαγών και καταγράφουν μεγάλες αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μετοχές τόσο από την υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και από τη μικρομεσαία που μέχρι πρόσφατα έδειχνε πως βρισκόταν στη ζώνη της απαξίωσης με τους επενδυτές να αδιαφορούν πλήρως για τις κρυμμένες αξίες που έχουν πολλές από τις εισηγμένες που διαπραγματεύονται σε αυτήν την κατηγορία.
Είναι ενδεικτικό πως στις τελευταίες συνεδριάσεις αυτό το ενδιαφέρον αποτυπώνεται και στον πίνακα ανοδικών/πτωτικών μετοχών όπου οι ανοδικές είναι σημαντικά περισσότερες από τις πτωτικές ακόμα και σε συνεδριάσεις που ο γενικός δείκτης υποχωρεί.
Η Viohalco από την υψηλή κεφαλαιοποίηση έχει στο συγκεκριμένο διάστημα της συσσώρευσης (από 15/6 έως σήμερα) απόδοση 36%, κάπως μεγαλύτερη δηλαδή από την απόδοση που έχει ο γενικός δείκτης από την αρχή του έτους.
Η Lamda Dev. έχει ενισχυθεί 20% καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι σύντομα θα κλείσει η υπόθεση του Ελληνικού και θα προχωρήσει η επένδυση.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ που έχει καταγράψει μεγάλο ράλι σε διάστημα 52 εβδομάδων, από 15/6 έχει ενισχυθεί κατά 8,5%.
Η Τέρνα Ενεργειακή έχει άνοδο 22%.
Στη χθεσινή συνεδρίαση άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς η Ελλάκτωρ λόγω της γενικής συνέλευσης στην οποία η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα κέρδη του 2017 και τις προοπτικές της εταιρείας.
Στο εξεταζόμενο διάστημα ενισχύεται σχεδόν 15%.
Η Cenergy με αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ έχει καταγράψει άνοδο 27% στο εν λόγω χρονικό διάστημα με την αγορά να προεξοφλεί καλά αποτελέσματα για τον όμιλο Viohalco συνολικά.
Στο 33% ανέρχεται η απόδοση και της άλλης εταιρείας του ομίλου, της Χαλκόρ.
Η J&P Άβαξ από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις έχει εντυπωσιακή άνοδο με πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη από 15/6 54%.
Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η πορεία της Profile με άνοδο 44% περίπου και την αγορά να κάνει λόγο για επικείμενη ανακοίνωση εξαγοράς εταιρείας του εξωτερικού, της Κλουκίνας-Λάππας με δύο συνεδριάσεις συνεχόμενες, με άνοδο άνω του 10% και συνολική άνοδο 38% και της Ίλυδα, η οποία έκανε μεγάλους όγκους και απορρόφησε σημαντική προσφορά στα 0,20 ευρώ και στη συνέχεια κινήθηκε έντονα ανοδικά με μικρότερους όγκους αλλά συνολική άνοδο 20%.
Μεγάλη άνοδο (27%) έχει καταγράψει και η Μαθιός αλλά οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ισχυρό bull rally και για μεγάλη ροή κεφαλαίων κυρίως από το εξωτερικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης