Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Το 2012 θα δείξει αν θα επιβιώσει το ευρώ – Δύσκολα θα βγει από την κρίση η Ελλάδα – Σε βαθιά ύφεση η ευρωζώνη το πρώτο εξάμηνο

tags :
Deutsche Bank: Το 2012 θα δείξει αν θα επιβιώσει το ευρώ – Δύσκολα θα βγει από την κρίση η Ελλάδα – Σε βαθιά ύφεση η ευρωζώνη το πρώτο εξάμηνο
Η ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να μπει σε μία φάση βαθιάς ύφεσης το πρώτο εξάμηνο του έτους, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Thomas Mayer, με την αγορά να επηρεάζεται άμεσα από την αρνητική ψυχολογία και τον κίνδυνο να μην υπάρξει τελικά λύση από τους Ευρωπαίους.
Οι αγορές έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στις εξελίξεις στην Ιταλία και την Ελλάδα το 2011, την ώρα όμως που σχεδόν όλες οι χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το χρέος και τα ελλείμματα τους. Αυτή η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει ακόμη και μέσα στο 2012, θεωρώντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι και η καθοριστική για την επιβίωση του ίδιου του ευρώ, αναφέρει ο Mayer.
Όλα εξαρτώνται από τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Mario Monti, σχετικά με το αν θα μπορέσει τελικά να σταθεροποιήσει την ιταλική οικονομία και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Ο Mayer αναμένει ότι η νέα τεχνοκρατική κυβέρνηση θα μπορέσει να ενισχύσει την οικονομία της Ιταλίας, αν και οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Αντίθετα, η κυβέρνηση στην Ελλάδα αναμένεται να δυσκολευτεί σημαντικά, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα διαρκώς διευρυμένο χρέος, την ώρα που η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Diapason Commodities Management, Sean Corrigan, θεωρεί ότι το πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους θα βοηθήσει τη χώρα να αξιοποιήσει με καλύτερους όρους την δημόσια περιουσία της, βελτιώνοντας τους όρους της σωτηρία της. Μάλιστα, ο Corrigan προειδοποίησε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι η Ελλάδα το κύριο πρόβλημα της ευρωζώνης, αλλά τα «μεγάλα παιδιά της»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης