Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πάνω από 300 εκατ συγκέντρωσε η Εθνική από επαναγορά ομολόγων – Συνεχίζεται το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης με στόχο να παραμείνει αυτόνομη – Σύντομα θα διορίσει συμβούλους για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης….

Πάνω από 300 εκατ συγκέντρωσε η Εθνική από επαναγορά ομολόγων – Συνεχίζεται το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης με στόχο να παραμείνει αυτόνομη – Σύντομα θα διορίσει συμβούλους για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης….
Από την διαδικασία επαναγοράς έως 1,85 δις ευρώ πάσης φύσεως εκδόσεις της, καλυμμένες ομολογίες και υβριδικές εκδόσεις η Εθνική τράπεζα συγκέντρωσε πάνω από 300 εκατ ευρώ ενισχύοντας ανάλογα και τα κεφάλαια της.  

Να σημειωθεί ότι για τις καλυμμένες ομολογίες ύψους 1,5 δις ευρώ λήξης 2016 η πρόταση εξαγοράς  της Εθνικής ήταν  70% επί της ονομαστικής αξίας όταν η τρέχουσα τιμή τους είναι 60% δηλαδή premium 16% ή haircut επί της ονομαστικής αξίας 30%.
Στους υβριδικούς τίτλους ύψους έως 350 εκατ ευρώ η πρόταση εξαγοράς της Εθνικής πραγματοποιείθηκε σε τιμή 45% επί της ονομαστικής αξίας όταν η τρέχουσα είναι 30% δηλαδή premium 50% ή haircut επί της ονομαστικής αξίας 55%.
Ποιο θα είναι το δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για την Εθνική;
Αν οι κάτοχοι των καλυμμένων ομολογιών και των υβριδικών πωλήσουν στην Εθνική τους τίτλους που κατέχουν τότε το κέρδος θα έφθανε στα 660 εκατ.
Όμως σε ανάλογες περιπτώσεις συνήθως συγκεντρώνεται το 50% του στόχου δηλαδή 300 έναντι στόχου της Εθνικής 270 εκατ ευρώ….
Η κίνηση της Εθνικής χωρίς αμφιβολία είναι θετική και αποτελεί μια επιπλέον απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.
Η Εθνική έχει συγκεντρώσει τα τελευταία 2 χρόνια περίπου 3,5 δις ευρώ.
Τον Αύγουστο του 2010 άντλησε 450 εκατ από ομολογιακό.
Το Φθινόπωρο του 2010 περί το 1,8 δις ευρώ από αύξηση και μετατρέψιμο ομολογιακό.
Πρόσφατα άντλησε 1 δις από προνομιούχες μετοχές και την τρέχουσα περίοδο συγκέντρωσε πάνω από 300 εκατ ευρώ από τις επαναγορές ομολόγων.
Η Εθνική αναλαμβάνει ενεργητικές πρωτοβουλίες για την κεφαλαιακή της θωράκιση…
Η Εθνική θα ανακοινώσει και άλλα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης με στόχο να παραμείνει αυτόνομη και να μην κρατικοποιηθεί
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και σχέδια πώλησης του Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Η Εθνική βρίσκεται σε συνεννόηση με το ελληνικό δημόσιο που ελέγχει το 1/3 της γης που περικλείει τον Αστέρα ώστε να πωλήσει την συμμετοχή της και να κατανεμηθούν αναλογικά τα έσοδα της πώλησης.
Σύντομα θα προσληφθούν σύμβουλοι που θα προχωρήσουν σε αποτίμηση του Αστέρα της Βουλιαγμένης….

Π Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης