Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μειώνει την τιμή στόχο σε Eurobank και Alpha Bank η UBS- "Αγκάθι" τα NPLs για τη Nomura

Μειώνει την τιμή στόχο σε Eurobank και Alpha Bank η UBS-
Στα 5 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο της Eurobank, από 6,7  ευρώ προηγουμένως, η UBS στην τελευταία έκθεση της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία χαρακτηρίστηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της ελβετικής τράπεζας. Η σύσταση της παρέμεινε αμετάβλητη, ήτοι neutral, ενώ οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2010 τοποθετούνται στα 99 εκατ. ευρώ, από 214 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη εκτίμηση.
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η UBS, στα 5,8 ευρώ, από τα 7,5 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση “buy”, καθώς τα αποτελέσματα της τράπεζας επιβαρύνθηκαν από την έκτακτη εισφορά ύψους 62 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς είναι ανάλογα των εκτιμήσεων. Η UBS χαμήλωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του ομίλου κατά 76% για το 2010.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες με τη διαρκή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Nomura, ενώ ο χαμηλός λόγος  δανείων προς καταθέσεις θα “προστατεύσει” τα επίπεδα ρευστότητας τους, δεδομένης της χρηματοδότησης της ΕΚΤ.
Στο υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον, με τον υψηλό ανταγωνισμό στην  προσέλκυση καταθέσεων και τη συνεχή φημολογία αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας, οι τρέχουσες αποτιμήσεις των τραπεζικών μετοχών χαρακτηρίζονται από τη Nomura «μη ελκυστικές». Την άποψη αυτή την ενισχύει και η εκτίμηση ότι θα υπάρξει συνέχιση της επιδείνωσης της ποιότητας των παγίων που παρατηρήθηκε στο α’ τρίμηνο λόγω των μέτρων λιτότητας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης